כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-30 לחמניות):
1/2
קילו
קמח רב תכליתי
1/2
קילו
תפוחי אדמה אדומים
מגוררים גס
350
מ"ל
מים
1/2
כף
שמרים יבשים
1
כף
מלח
שמן לטיגון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את תפוחי האדמה המגורדים ואת המים, ולשים בין 2-3 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים בלישה עוד 2-3 דקות (לישה קצרה ביותר).
  2. נותנים לבצק לתפוח בקערה במשך כ-1/2 שעה. אחרי חצי שעה "מפילים" את הבצק, ונותנים לו לתפוח שוב כשעה.
  3. מחממים מחבת טפלון משומנת, שמים כף מהבצק, ובודקים שהמחבת לא חמה מדי.
  4. מטגנים בכל פעם בין 4-5 לחמניות, ומגישים מיד.
פורסם לראשונה: 01:06, 31.10.23