מורן גיל, עוגת שוקולד
כשר
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
125 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
מורן גיל, עוגת שוקולד
(צילום: מורן גיל)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
למלית העוגה:
350
גרם
שוקולד מריר
170
גרם
חמאה חתוכה לקוביות
7
ביצים
(בגודל מדיום)
200
גרם
סוכר לבן
1
כפית
מחית וניל
85
גרם
אגוזי לוז קלויים וטחונים
להגשה:
מעט אבקת קקאו
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בשני ניירות אפייה בצורת פלוס, כך שקצוות הנייר בולטים החוצה מהתבנית.
  2. לקליית אגוזי הלוז - מניחים את אגוזי הלוז בתוך התבנית ומכניסים לתנור החם למשך 12-10 דקות. מוציאים ונותנים להם להתקרר לטמפרטורת החדר. לאחר שהאגוזים התקררו, טוחנים אותם לאבקה במעבד מזון.
  3. להכנת המלית - ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה במיקרו ומערבבים עד לתערובת שוקולדית חלקה. מניחים את התערובת בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.
  4. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים היטב את הביצים, הסוכר ומחית הווניל לתערובת תפוחה ובהירה.
  5. מוזגים בזרם דקיק את השוקולד המומס לתערובת, תוך כדי שהמיקסר ממשיך לערבב את החומרים השונים. לבסוף מוסיפים את אגוזי הלוז הקלויים והטחונים.
  6. מעבירים את המלית לתבנית המרופדת ומכניסים לתנור החם למשך שעה, או עד שהחלק העליון התקשה ומרכז העוגה עדיין רוטט.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר. לאחר שהעוגה התקררה, מפזרים עליה מלמעלה מעט אבקת קקאו באמצעות מסננת דקה. שולפים את העוגה מהתבנית (באמצעות ניירות האפייה), ומניחים אותה על גבי צלחת הגשה שמתאימה לה בקוטר.
  8. מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר או בטמפרטורה חמימה. אם אתם לא אוכלים מיד אפשר לשמור את העוגה במקרר ולהוציא אותה כשעה לפני ההגשה.