
סופגניות מהירות בצורת כוכב
(צילום: מירב גביש)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
300
גרם
קמח רגיל
60
גרם
סוכר
1/4
כפית
מלח
1
כפית
אבקת אפייה
קליפה מגוררת מלימון או תפוז אחד
2
יח'
ביצים
30
גרם
חמאה בטמפרטורת החדר
3
כפות
חלב
1
כפית
רום, ברנדי או תמצית וניל
בנוסף:
1
ליטר
שמן לטיגון
200
גרם
אבקת סוכר
לרוטב (לא חובה):
300
מ"ל
שמנת מתוקה
250
גרם
שוקולד חלב או מריר
:רשימת קניות עבור המתכון
כל אחד יכול: סופגניות מהירות בצורת כוכב
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/syxw0h00e2אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה וקליפת הלימון (או התפוז). מערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים, החמאה, החלב והרום. לשים 5-3 דקות עם וו הלישה (אפשר גם ביד). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד בעובי של כ-2 מ"מ (אם יש לכם מכונת פסטה אפשר להשתמש בה).
- קורצים מהבצק כוכבים באמצעות חותכן (אפשר לקרוץ גם צורות אחרות, או פשוט לחתוך את הבצק לפסים ברוחב 2 ס"מ ובאורך 9 ס"מ).
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הבצק כדקה מכל צד, עד שהוא מזהיב ומתנפח. מעבירים את הסופגניות לצלחת מרופדת במגבות ומפזרים עליהן הרבה אבקת סוכר. מגישים חם.
- אם רוצים אפשר להגיש עם רוטב שוקולד: מרתיחים את השמנת המתוקה, מכבים את הלהבה ומוסיפים את השוקולד. מחכים כדקה ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
עוד מתכונים של מירב גביש בבלוג גבישס





