אוכל: מסעדת "צמח" הירושלמית, בהובלת השף אסף אטיאס מציעה אוכל מצוין במגוון אינטרפרטציות צמחוניות, יצירתיות ומפתיעות. המסעדה נוסדה ב-2020 כמסעדה הצמחונית הראשונה של קבוצת מחניודה והיוותה הגשמת חלום של השף אורי נבון, השותף של השף אסף גרניט. אטיאס נכנס לתפקיד, לאחר מספר שנים שבהן שימש השף אסף סרי, שותף של נבון וגרניט, כשף שהוביל את המסעדה לקדמת הבמה.
הירקות מטופלים כאן בשלל טכניקות, מאידוי, צלייה, אפייה, בישול, קונפי ועוד ליצירת מרקמים שונים, ועם הידע הרב שיש כאן והרצון להעניק חוויה לאורחים, מתקבלות תוצאות מלהיבות. כמו למשל קובה חמוסטה צמחוני, שהמילוי שלו מבוסס על שומר המחליף את טעם ומרקם בשר הסיסקה המסורתי. המנה המושלמת הזו מייצגת היטב את הירושלמיות של שוק מחנה יהודה ושל העדה הכורדית לצד יצירתיות מקורית, שממציאה מילוי צמחוני, הבורחת מקלישאות של שימוש בפטריות.
2 צפייה בגלריה
yk14355996
yk14355996
מסעדת צמח
(צילום: נעה בן חמו)
דוגמה נוספת היא מנת קרם ברולה חצילים, המשדך בין חצילים שנצלו באש ואז נטחנו עם חמאה חומה וטחינה גולמית ליצירת קרם מצוין שלסוכר השרוף שמעליו הוסיפו גם מלח וצ'ילי.
הרצון ליצור מסעדה צמחונית שלא מרתיעה קהל שהוא אוכל כל ולא נופלת לקלישאות, תורם להצלחה. רבים מאלו שמגיעים ל"צמח" אינם צמחונים, אלא אנשים שבאים ליהנות ממסעדה טובה. העיצוב והאווירה מוסיפים לחוויה, וכך גם השירות הקשוב והנעים והמטבח הפתוח סטייל "מחניודה" המאפשר לצפות בצוות המטבח המיומן.
2 צפייה בגלריה
yk14355999
yk14355999
(צילום: נעה בן חמו)
עוד בתפריט: ארטישוק ירושלמי קונפי עם קרם צנוברים וצ'אטני חלפיניו, אחו בלנקו עם סלקים צלויים, תות שדה, צנובר ושמן אריסה, ומנות פסטה מצוינות דוגמת הטורטליני במילוי ג'יבנה. יש גם ורסיה נהדרת של ברד פודינג, שנקראת "ברדהלך" ומבוססת בייגלה ירושלמי וזעתר.
בגזרת המתוקים תיהנו מכמה עולמות תוכן - ממוס שוקולד עמוק ועשיר בטעם עם מלח אטלנטי ושמן זית ועד לקרם בוואריה הכי נוסטלגי וטעים.
ניתן להגיע לארוחות צהריים וערב, ובחודשים האחרונים מוגשות גם ארוחות בוקר מוצלחות, שהיו חסרות במרחב הזה של השוק, עם סלטים ומטבלים יצירתיים לפתיחה ומנות כמו בורקס ג'יבנה, בריוש סלט ביצים וגם אומלט בבגט צרפתי שמחבר בין שער יפו הירושלמי לשער הניצחון בפריז. כיף שיש כאן מסעדה כזו.
רחוב: מסעדת "צמח" נמצאת על צומת הרחובות דקל ובית יעקב. בית יעקב נקרא על שם השכונה הירושלמית הקטנה שנוסדה כאן ב-1877 והייתה השכונה היהודית התשיעית שנבנתה מחוץ לחומות.
במעלה הרחוב אפשר לפנות ברחוב אבישר - למעשה סמטה שתוביל אתכם לבית הכנסת בית יהודה שנבנה גם הוא ב-1877, וליהנות מבתי האבן העתיקים והיפים והחצר הפנימית עם בור המים.
"צמח" קרובה גם לשוק העיראקי, שכיף לשהות בו ולקנות בו. הוא שקט יותר ופחות צפוף, והוא מבוסס ירקות ופירות ולא מזכרות או דברי מאכל. בדרך לשם חולפים על פני מסעדת "עזורה" המיתולוגית, ואז עומדים לפני שפע של ירקות ופירות עונתיים וסחורות בלאדי דוגמת עלי גפן טריים, חומוס טרי בתרמיל, מלפוף ופקוס.
צמח, הדקל 1, ירושלים. טל: 02-5333444
פורסם לראשונה: 00:00, 05.05.25