דגים מטוגנים תמיד מזכירים לי את יוון. את הרוח הנעימה לצד שפת הים, את הצלחת עם הלימון החתוך והערק. אבל דגים מטוגנים הם נחלתם של תרבויות ועדות רבות – למשל הבריטים, אלה שהכירו לכולנו את הדג בטמפורה לצד צ'יפס, או בשפתם - פיש אנד צ'יפס, מנה שמככבת רבות גם באוסטרליה.
יש משהו בצורת ההכנה המטוגנת שהופכת את הדג לטעים אפילו יותר. הוא נותר עסיסי וכמעט בלתי אפשרי לייבש אותו, הוא שומר על צורתו ומרקמו והוא בעיקר מאוד טעים. ואם תעטפו אותו בעלה סיגר קריספי וזהוב בכלל תקבלו ביס מהחלומות.
ומה לגבי סוג הדגים? כמעט כל דג לבן יעבוד כאן מעולה, כולל דגים קפואים. סלמון לעומת זאת פחות עובד טוב במתכונים האלה.

סיגרים במילוי דגים

מה צריך:
• 600 גרם דג לבן ללא עצמות ועור – טחון
• 1/4 צרור עלי כוסברה
• 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
• 1/2 פלפל צ'ילי
• 1/2 כפית מלח
• 3 שיני שום כתושות
• 1 חבילה עלי סיגר
• 1 ליטר שמן - לטיגון
כך עושים:
1. קוצצים דק-דק את עשבי התיבול והצ'ילי.
2. בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המילוי.
3. פורסים עלה סיגר על השיש ומניחים 2 כפות בתחתית העלה – מסדרים לצורה של פס מילוי.
4. מגלגלים לצורת רולדה וחוזרים על הפעולה עם יתרת המילוי והעלים. אם העלה לא נסגר אפשר טיפה להרטיב את הקצה שלו.
5. מחממים שמן בסיר סוטאז ומטגנים את הסיגרים עד הזהבה.
* ניתן להקפיא את הסיגרים, לפני הטיגון, בקופסה סגורה ולטגן כשרוצים סיגרים טריים.

פיש אנד צ'יפס

מה צריך לדגים:
• 1 קילו נסיכת הנילוס טרי – ללא עור ועצמות
• 2/3 כוס מי סודה
• 1 ו-1/2 כוסות קמח
• 1 ביצה
• 2 כפות קורנפלור
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית כורכום
• 2/3 כפית מלח
• 5 תפוחי אדמה מומלץ מזן באטר או כאלה שמיועדים לטיגון
• 1 ליטר שמן - לטיגון
כך עושים:
1. חותכים את הדג לקוביות גדולות או לרצועות.
2. בקערה בינונית שמים סודה וביצה וטורפים מעט. מוסיפים קמח, קורנפלור ואת התבלינים וטורפים היטב.
3. מחממים את השמן בסיר סוטאז עד לסף רתיחה.
4. טובלים את קוביות הדג בבלילה ומעבירים לסיר עם השמן. מטגנים עד הזהבה.
5. בינתיים חותכים את תפוחי האדמה (אין צורך לקלוף) לרצועות בעובי 1 ס"מ ומייבשים עם נייר סופג.
6. כשמסיימים לטגן את הדגים עוברים לטגן באותו השמן את הצ'יפס עד הזהבה.
7. רוצים צ'יפס עוד יותר פריך? אחרי שמייבשים את תפוחי האדמה, מערבבים אותם בקערה עם 2 כפות קורנפלור ומטגנים.
פורסם לראשונה: 00:00, 13.08.25