אוכל: במסעדת אל מאנו, שבאזור התחנה המרכזית של ת"א, מציעים תפריט מלהיב, שהוא שילוב של שני מטבחים, הפיליפיני והווייטנאמי, לחוויה מקורית, טעימה ויצירתית. השילוב המעניין בין המטבחים הוא הגשמת חלום וגם תוצאה של סיפור אהבה של בני הזוג אן וג'ון באוטיסטה, שפתחו מסעדה המשלבת את המטבחים שעליהם גדלו.
אן היא בת למהגרים מווייטנאם, וג'ון בן למהגרים מהפיליפינים, והם הכירו בת"א בצעירותם דרך פעילות משותפת בתנועת נוער. שניהם גילו תמיד עניין וסקרנות במקורות ובתרבות האוכל שלהם ובמהלך השנים צברו ניסיון כשעבדו במסעדות שונות בעיר. בין השאר עבדה אן במסעדה הסינית האדומה המיתולוגית עד לסגירתה. לפני חמש שנים החליטו השניים לפתוח את המקום שלהם שבו הם מכינים מגוון של מנות דגל משני המטבחים, אבל גם שילובים שהם יצרו יחדיו.
4 צפייה בגלריה
yk14486604
yk14486604
תפריט שנולד מאהבה. אל מאנו
(צילום: דוד קישקה)
כך למשל, במנות הראשונות, תוכלו להנות ממנת ספייסי וון טון, שילוב של כיסוני וון טון משולשים, שאת הבצק שלהם מכינים במקום לפי מתכון מסורתי, במילוי של עוף מתובל בסגנון וייטנאמי המוגשים ברוטב של פלפלים וחמאה מתקתק בהשראה פיליפינית. מקורי וטעים מאוד, וגם שונה מכל מטבח אסייתי שתמצאו בישראל, שברובו מבוסס על השראות תאילנדיות.
4 צפייה בגלריה
מסעדת אל מאנו
מסעדת אל מאנו
מנות יצירתיות
(צילום: דוד קישקה)
עוד במנות הראשונות אני ממליץ לנסות את סלט המנגו המרענן והטעים - רצועות דקות של מנגו בוסרי, עם גזר, נבטים והרבה קריספי שאלוט, שמעניקים גם טעם וגם מרקם מעניין. שלושת הרטבים המוגשים לצד המנה יוסיפו לחוויית המליחות, חמיצות, חריפות ומתיקות, כל אחד לפי המינון שיבחר.
מנת דגל פיליפינית היא הבולאלו, מרק עשיר טעמים של אוסובוקו בקר. מבין המנות הווייטנאמיות אני ממליץ להזמין את הבונבונאמבו (Bunbonambo), שהוא סוג של סלט אטריות אורז וייטנאמי המוגש בצלחת עמוקה, עם פרוסות בקר במרינדה שעברו אידוי, ירקות מוחמצים, ירקות טריים, עשבי תיבול ורוטב דגים עם שום. טעים מאוד ומרענן.
4 צפייה בגלריה
מסעדת אל מאנו
מסעדת אל מאנו
(צילום: דוד קישקה)
עוד שילוב מטבחים תמצאו במנות העיקריות, למשל במנת הבקר קריספי, שנולד ממש ממשחק של בני הזוג במטבח. כל אחד מהם עירבב את הרוטב המסורתי שלו וביחד הם יצרו שילוב טעמים מוצלח ומקורי, שגם מאוד מתאים לחך הישראלי עם איזון טעמים.
בהזמנה של יומיים מראש ניתן לבקש את חוויית ההוט פוט - ארוחה מסורתית סביב סיר מרק וגריל לוהט הממוקמים במרכז השולחן, ולצידם מגוון של סוגי בשר וירקות שכל אחד למעשה מבשל לעצמו את הביס, כנהוג במקומות רבים באסיה. חוויה חברתית וקולינרית שניתן להזמין עבור מפגש בין חברים או משפחה ושכיף למצוא כאן בישראל.
התפריט עשיר ומגוון, מציע לא מעט מנות, חלקן קבועות ומבוקשות כבר על ידי קהל קבוע שפוקד את המקום, וחלקן משתנות, והצוות ישמח לתת הסבר ולעזור בבחירה.
4 צפייה בגלריה
מסעדת אל מאנו
מסעדת אל מאנו
(צילום: דוד קישקה)
רחוב: אזור התחנה המרכזית הוא ממש עולם מקביל וסוג של אקס-טריטוריה. עולם אקזוטי של תרבויות מגוונות ממדינות אסייתיות ואפריקאיות בעיקר. יש כאן חנויות שלא מוצאים בשום מקום אחר, כמו דוכני קינוחים פיליפיניים, ירקניות המציעות חומרי גלם אקזוטיים, חנויות תבלינים מסקרנות ועוד.
ממליץ לבקר בחנות קטניות ותבלינים הודית בשם אום, וגם בחנות בשם דראגון, שהיא סופרמרקט אסייתי מרשים שבו תמצאו כמעט כל מוצר וחומר גלם אפשריים ממטבחי אסיה השונים.
אחת האטרקציות המרכזיות הוא ללא ספק שוק המונדומרקט המתקיים בקומה הרביעית שבתוך התחנה המרכזית - שוק אסייתי לכל דבר, בעיקר פיליפיני, אבל לא רק. זו חוויה מרתקת המתקיימת בימים שישי, שבת וראשון בלבד החל מ-14:30, כך שכדאי לכוון את הביקור שלכם במסעדה ובאזור לימים ולשעות אלו.
אל מאנו. יסוד המעלה 46, ת"א. טלפון: 052-540-5580
פורסם לראשונה: 00:00, 25.08.25