אוכל: "פיתה בלוינסקי" הוא הפופ-אפ של השף חמודי אבולעפיה, שחזר להכין את המנות המיוחדות שלו בפיתה בלב שוק לוינסקי. אבולעפיה מציע כאן תפריט מצומצם המציג הרבה חשיבה והשראה מהעולמות שמהם הוא מגיע. וכך הוא משלב בין המורשת הערבית-יפואית לבין עולם הגסטרונומיה העילי הישראלי שבו גדל, וגם מתכתב עם סטקיות רומניות ובולגריות שאהב בצעירותו ושנעלמו מהנוף.
כך תמצאו כאן פיתה עם קבב מעולה שטוחנים עבורו אצל בשארה חינאווי (75% צוואר טלה ו-25% חזה בקר). הבשר נבחר בקפידה ומתובל עם תערובת בהרט מסורתית, מלח ופלפל. לצידה תמצאו גם פיתה עם סטייק פילה וממרח שום או פיתה עם כבדי עוף וקונפי בצל.
חמודי הוא נצר למשפחת אבולעפיה הידועה, שגם עבד במאפייה המשפחתית בנעוריו. אחרי שיצא למסע קולינרי בניו-יורק, הוא פנה למטבחי מסעדות שף ועבד במשך שנים אצל חיים כהן, יונתן רושפלד ובמסעדות נוספות.
הרקע שלו הוביל אותו לרצות להגיש לאורחים מנות שישלבו את הטעמים מבית שמטופלים באופן יצירתי במרחב הקטן שמאפשר המקום, ושמאפשרת גם הפיתה עצמה.
הטעמים והשילובים נהדרים, כמו למשל חביתת אליה ("ליה" בז'רגון המוכר, שומן הכבש הרך מהחלק האחורי), שכוללת גם בצל ובעיקר טכניקה, ידע ורצון להפתיע.
מנה מאוד פופולרית כאן היא פילה דניס בפיתה עם צ'יפס שהיא ורסיה לאוכל יפואי שהיה אצלו בבית. אין במחוזותינו הרבה מנות פילה דג בפיתה, וזו בהחלט הזדמנות לנסות, וכדאי להגיע לכאן מוקדם לפני שייגמר.
מכיוון שמדובר בשף, כל יתר האלמנטים שתקבלו יהיו טעימים ויכינו אותם במקום, כך למשל העגבניות שטח השרופות באש הגחלים, סלט ארוגולה רענן עם בצל וסומק טוב, הבצל השרוף, הרטבים החריפים, סלט העגבניות שמוכן מעגבניות מגי והמלפפון בייבי שתמיד קרנצ'י. הפרטים הקטנים משתלבים בכל ביס וזה משמעותי, מוערך ועושה את ההבדל.
בקרוב יתחיל אבולעפיה לשלב עלים וירקות עונתיים, ותוכלו ליהנות כאן גם מעולש בר ומקישוא בלדי ממולא שייכנס גם הוא לתוך הפיתה האוורירית שמגיעה ממאפייה בצפון.
לאבולעפיה חשוב להתחבר למה שיש לאזור להציע, והוא מקפיד לקנות חמוצים טובים במעדניות של אברמנטו ושל חיים רפאל השכנים.
הפופ-אפ יפעל עד סוף חודש ינואר (סגור בימי ראשון ובשבת), ותמיד תוכלו למצוא את אבולעפיה בחלון הדלפק מחייך ודואג לשלומכם ולתיאבונכם.
רחוב: אזור שוק לוינסקי ממשיך להתפתח ונפתחים כאן לא מעט עסקי אוכל, מסעדות שף, בתי קפה וברים. חלקם פועלים רק בערב כמו מסעדת OPA המיוחדת של השפית שיראל ברגר, בר היין "תרצה" של השף רז רהב ומסעדת "הקטן" של עידו קבלן.
תמיד כיף להיכנס לחנויות הוותיקות של הפיצוחים, התבלינים והקטניות לצד המעדניות ומוצרי הטואלטיקה והבריאות. השוק מציע אווירה ייחודית ברדיוס קטן יחסית, והמלצתי היא לא להגיע בימי שישי אלא דווקא באמצע שבוע, כשלא עמוס – כדי ליהנות משיטוט נעים ומקניות טובות הביתה. לא לפסוח על "פיצוחי קליפורניה" לפיצוחים, פירות יבשים, קטניות ומוצרים נוספים.
בסמוך ל"פיתה לוינסקי" תמצאו קפה מצוין מבית היוצר של "קפה אדא חנינא" מיפו, שמוגש בחלל נעים ומזמין.
פיתה לוינסקי. זבולון 7, תל-אביב
פורסם לראשונה: 00:00, 29.09.25









