צפו: החלל של מסעדת מול ים אחרי חמש שנים של הזנחה
(צילום: תיקי גולן)
לילה אחד בקיץ 2015 הכל נגמר: שריפה שפרצה באישון לילה במטבח של מסעדת "מול ים" היקרה והיוקרתית, סתמה את הגולל על 20 שנות קולינריה עילית ועל המסעדה הכי קרובה למישלן שהייתה לנו בארץ.
מול ים מיזון קייזרמול ים מיזון קייזר
הלוק החדש של האנגר 24
( צילום: תיקי גולן)
כוחות הכיבוי ניסו אז במשך שעות להשתלט על האש, אך רק לפנות בוקר הצליחו הכבאים להשתלט עליה, ולחסל את מוקדי השריפה בתקרת המבנה. השריפה כילתה כליל את המקום.
(צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
האנגר 24 - יולי 2015 האנגר 24 - יולי 2015
האנגר 24 - יולי 2015
(צילום: ירון ברנר)
במשך חמש שנים היה החלל, הנקרא במסמכים הרשמיים "האנגר 24", עזוב ומפוייח. לא המיקום האסטרטגי (במרכז הנמל וסמוך לשוק האיכרים) וגם לא הנוף הכחול הפנורמי לים, הצליחו לשכנע שוכרים להשקיע במקום. כל זה כאמור, עד שלפני מספר חודשים נפל דבר, ואת המקום שכרה רשת קונדיטוריות בינלאומית מצרפת.
מול ים מיזון קייזרמול ים מיזון קייזר
הכניסה למסעדת מול ים
( צילום: תיקי גולן)
אבל מול ים לא לבד בתוך זה - מסעדת גיליז השכנה, שגם היא עמדה שוממת וריקה מאז נטש אותה המסעדן גילי פפרמן, חודשים ספורים לפני השריפה אצל השכנים, תהיה חלק מאותו מתחם קונדיטוריה, ולמעשה בשיפוץ חוברו שני החללים - זה של מול ים וזה של גיליז - למקום אחד גדול במיוחד.
מול ים מיזון קייזרמול ים מיזון קייזר
החלל של מסעדת גיליז: פעם מכרו כאן יודל'ה
( צילום: תיקי גולן)
גם לחלל של מסעדת גיליז לא היה דורש במשך חמש השנים האחרונות, וגם הוא ניצב בשיממונו עד לפני חודשים ספורים. הקונדיטוריה תיפתח, כאמור, בשבוע הבא, אבל בינתיים אנחנו מתענגים על התמונות של שני המבנים היפהפיים עם הנוף לים.
מול ים מיזון קייזרמול ים מיזון קייזר
( צילום: תיקי גולן)
מול ים מיזון קייזרמול ים מיזון קייזר
( צילום: תיקי גולן)