התמונות מבלבלות: גלידת פיסטוק היא בכלל אבוקדו, וגם לא מדובר במנת ג'חנון עם סחוג חריף, רוטב עגבניות וביצה קשה - אלא בקרפ כוסמין, ביצת מלבי וקרם מנגו עם רוטבי תות וקיווי.
3 צפייה בגלריה
המנה שהתחפשה, פוד-טק קרית שמונה
המנה שהתחפשה, פוד-טק קרית שמונה
פה גדול: זו לא גלידה, זה אבוקדו
(צילום: חגי פואנקינוס טל)
גם מנת השווארמה המגרה עם הצ'יפס, היא בעצם פנקייק עם שברי שוקולד מקופלת וסלט תותים וקיווי. את הטחינה מחליף רוטב שוקולד לבן, ואת הקטשופ - ריבת תות.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם:
המנות האלה הן רק חלק ממגוון גדול של מנות מחופשות, שפיתחו בשבועות האחרונים מאות תלמידי כיתות ח' בתיכון דנציגר בקריית־שמונה, בירת הפודטק הישראלית, במסגרת לימודי טכנולוגיית המזון.
"כשהודענו לילדים שעליהם להכין מנה שנראית בדיוק כמו מאכל מוכר, אבל שהטעם יהיה שונה, הם נבהלו נורא", סיפרה ליאת זפרני, רכזת התחום בתיכון, "תוך ימים ספורים היו מגוון רעיונות בכל כיתה. לאחר תהליך בחירה כיתתי נבחרה מנה אחת, ומרגע זה כל תלמידי הכיתה התגייסו לקדם את המנה הכיתתית".
3 צפייה בגלריה
המנה שהתחפשה, פוד-טק קרית שמונה
המנה שהתחפשה, פוד-טק קרית שמונה
ג'חנון בכאילו
(צילום: חגי פואנקינוס טל)
בסוף השבוע נערכה התחרות בעיר, ואל המקום השלישי הגיעה מנת הג'חנון שאף הוכתרה כחביבת הקהל; אל המקום השני הגיעו מים עתירי ויטמינים שהתחפשו לבועות של סוכריות מתוקות וזוהרות בחושך; ובמקום הראשון זכתה פשטידת גבינות עם עשבי בר ועכובית הגלגל, שהתחפשה לעוגת גבינת שמנת.
3 צפייה בגלריה
המנה שהתחפשה, פוד-טק קרית שמונה
המנה שהתחפשה, פוד-טק קרית שמונה
אבוקדו או לא אבוקדו?
(צילום: חגי פואנקינוס טל)
לתחרות הוזמנו שופטים מסטראט-אפים וחממות מקומיות, מתחום היזמות הקולינרית וממדעי המזון. הם בחנו את טעם המנה, את המקוריות ואת תיאור המנה שאותו הציגו התלמידים בפני הנוכחים. התושבים ברחבי העיר תרמו גם הם את קולם, והצבעתם האינטרנטית הייתה 20 אחוזים מהניקוד הסופי.
"אתם בונים פה חלוציות מסוג אחר", החמיא ראש העיר, אביחי שטרן, לתלמידים, והוסיף: "ייצאו מכאן מהנדסים ומדענים שיביאו למדינה שלנו הרבה דברים טובים, ויקדמו אותה ואת העולם כולו מול אתגרי הקיימות".