אם מעולם לא הכנתם בבית קרפ בגלל ריבוי המצרכים, הדיוק בכמויות וכל השלבים שבדרך, המתכון הבא הוא בשבילכם: השף ואושיית הרשת אלפרדו רומרו ווזמדיאנו (Alfredo Vozmediano Romero) העלה לאחרונה לחשבון הטיקטוק שלו סרטון שבו הוא מכין קרפ ממרכיב אחד בלבד.
1 צפייה בגלריה
קרפ חלב, אלפרדו ווזמדיאנו
קרפ חלב, אלפרדו ווזמדיאנו
קרפ חלב, אלפרדו רומרו
(צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @avozmechef)
כן, קראתם נכון, קרפ שעשוי אך ורק ממצרך אחד - חלב. הסרטון שהעלה השף הפך לויראלי והגיע ל-30 מיליון צפיות. אז מה הטריק המיוחד במתכון ואיך תוכלו גם אתם להכין מהיום קרפ ממצרך אחד? כל הפרטים בקטע מתוכנית הרדיו "לא סותמות" בהגשת רחלי קרוט ואפרת ליכטנשטט.

מתכון לקרפ חלב

אלפרדו רומרו
המצרכים:
חלב מלא (3.8% שומן)
אופן ההכנה:
  1. קודם כל צריך לחשב את כמות החלב הדרושה למחבת הספציפית שבה אתם משתמשים - 150 מ״ל חלב מתאימים למחבת בקוטר של 20 ס״מ.
  2. מוזגים את החלב למחבת קרה, ומביאים אותו לרתיחה על להבה בינונית.
  3. כשהחלב מתחיל להצטמם (לאבד נוזלים) ונראה שנוצר קרום מתחת, מנמיכים את הלהבה, ונותנים לחלב להתקרמל מעט. כל תהליך צמצום החלב אורך כעשר דקות. שימו לב - לא הופים את הקרפ לצד השני.
  4. בזמן הבישול על הלהבה הנמוכה מרססים מעט מים למעלה בשביל שהתערובת תהיה גמישה יותר ולחה יותר.