"לא הפסקנו לבכות": השבוע עלו הדחפורים על שיפודי חן, השיפודייה המיתולוגית של רמת גן שפעלה בשכונת רמת חן כבר 50 שנה, ומכרה שיפודי בשר על גחלים עם פיתה עיראקית.

השיפודייה, שנפתחה באמצע שנות ה-70, התחילה את דרכה בכלל כמאפייה, שם העמיד יעקב שלם, עולה חדש מעיראק, טאבון קטן שבו אפה לאפות עיראקיות ריחניות, כמו שהכיר בארץ הולדתו.
המאפייה הפכה לדוכן שיפודים קטן ופשוט, נטול גינונים, שבו גם אפו את הלאפות. שיפודי חן משכה המונים (כאלה ממוצא עיראקי וגם הרבה שלא), שהלכו אחרי המלצות של קרובים – או פשוט הלכו אחרי הריח. בשנות ה-90, אחרי שני עשורים של ניהול העסק, העביר שלם את הניהול לשלושת בניו.
לימים הדוכן הקטנטן הלך וגדל והמסעדה התרחבה. התפריט התבסס על פתיחת שולחן עם סלטים, כמקובל בז'אנר, וגריל בשר על פחם אמיתי. עד לפני חודשים ספורים עוד אפו את הלאפות במקום עצמו. ההתרחבות נעשתה בהדרגה, ללא אישורים מתאימים, ובעלי הנכס, בניו של שלם, נאלצו עכשיו להיכנע לדרישות ולהרוס את כל חריגות הבנייה שנעשו שם במהלך השנים, ולחזור למקורות.
2 צפייה בגלריה
ההריסה של שיפודי חן
ההריסה של שיפודי חן
ההריסה של שיפודי חן
(מתוך אלבום פרטי)

2 צפייה בגלריה
ההריסה של שיפודי חן
ההריסה של שיפודי חן
(מתוך אלבום פרטי)
"אנחנו הבעלים של הנכס כבר 50 שנה. נאלצנו להוריד חריגות בנייה ישנות מלפני עשרות שנים, אלה לא חריגות חדשות", אמר ל-ynet שלומי שלם, אחד האחים ומי שמחזיק בשנים האחרונות גם בשני סניפים של שיפודי חן בגבעתיים ובפתח תקווה.
איך התחושה לסגור מקום אחרי כל כך הרבה שנים? "אני מסתובב שם בין הרגליים כבר מגיל ארבע, זה כאב עצום, לא הפסקנו לבכות, זה הבייבי שלנו. אמא שלי גמורה מזה".
מה אתם מתכננים לפתוח במקום? "אנחנו מתכננים לפתוח מחדש תוך מספר חודשים, ומתכננים לשכור חנות סמוכה ולהקים כאן שוב סניף קטן, כמו שהיה פעם, באותו קונספט ובאותו עיקרון עם שיפודים על גריל פחם. אם תהיה לנו אפשרות לאפות במקום, אז נביא גם טאבון קטן".