שתי פיצות ישראליות נכנסו לדירוג הפיצות הטובות בעולם בטקס שנערך היום (שני) בטוקיו.
המדריך הנחשב של הפיצות בעולם, Top 50 Pizza, בחר בפיצרייה פיאדרה מירושלים במקום הראשון בדירוג הפיצה הכשרה הטובה, ובמקום ה-37 בדירוג הכללי של הפיצה הטובה באסיה-פסיפיק (הדירוג מתבצע על פי קטגוריות – אירופה, אמריקה ואסיה). לרשימה נכנסה לראשונה גם אחת הפיצריות המדוברות בארץ, פיצה נאופוליטן מחיפה, שהעפילה למקום ה-25 ברשימה. בתחרות השתתפו גדולי הפיציולים בעולם, שחלקם שימשו כשופטים.
פיאדרה בטקס הפיצות הטובות בעולם
(צילום: באדיבות פיצה פיאדרה)
כל זה לא חדש לבעלי פיאדרה: זו הפעם השלישית ברציפות שבה פיאדרה מתברגת ברשימה היוקרתית. בשנה שעברה הגיעה הפיצרייה הכשרה למקום ה-39. "אני מתרגש מהמעמד ומהאירוע המרשים", מסר בעל הפיצרייה, אבי סינקלר. "אני גאה שפיאדרה זכתה בתואר הכשרה הטובה בעולם, ומבטיח לכולם כי גם בשנים הבאות פיאדרה תמשיך להביא בשורה בדמות טעמים משובחים ותוסיף לתת כבוד למאכל שאנו חיים, נושמים ואוהבים כל כך – הפיצה".
פיאדרה, המציעה פיצה בסגנון נאפוליטני, נפתחה לפני תשע שנים בירושלים, והיום יש לה שלושה סניפים כשרים למהדרין – שניים בירושלים ואחד בפתח תקווה. הפיצה נעשית מקמח איטלקי בתפיחה איטית, ונאפית בטאבון אבן המופעל בעזרת עצים.
סינקלר עלה לבמה המכובדת לקטוף את הפרס כשהוא חובש לראשו כובע כתום, כמחווה לבני משפחת ביבס שנרצחו בשבי החמאס. בשעה שסינקלר אסף את התעודה, הוא פנה לקהל בתנועת שלוש אצבעות, כמחווה לחטופה השבה, אמילי דמארי. "התקופה המורכבת אותה אנו חווים מאז השבעה באוקטובר, מלווה אותנו בכל יום, ובכל דקה", מסר סינקלר, "גם ברגע משמח שכזה, מחובתנו לזכור את מי שזכינו לשמוח בחזרתם לשלום, ולצערי, את מי שלא שבו לביתם בדרך לה פיללנו והותיר בנו זעזוע וכאב עמוק. נמשיך לקרוא מעל כל במה לשובם של אחינו ואחיותינו החטופות והחטופים הנמצאים כבר 522 ימים בשבי חמאס. שובם לביתם יהיה ניצחון ענק ושמחה אדירה לכולנו".
בשביל נאופוליטן החיפאית של אורן אבני, זו כאמור הפעם הראשונה ברשימה, אף שהיא נחשבת כבר שנים לאחת הפיצות הטובות בארץ וזוכה ללא מעט סופרלטיבים. נאופוליטן נפתחה לפניי כחמש שנים וגם היא מציעה פיצה בסגנון נפוליטני ונעשית בטאבון עצים. הבצק של הפיצה עשוי מחמצת, והגבינות מגיעות ממחלבות קטנות באזור. אבני למד בעצמו להכין את הפיצה, אחרי שטייל באיטליה.