טוויסט בעלילה: אחרי שהצהירו כי הם יוצאים לשיפוץ נרחב, החליטו עופרה ואבי גנור, בעלי מסעדת מאנטה ריי, לסגור לצמיתות את הדלתות, אחרי 27 שנה של פעילות.
עלמה ביץ', מסעדת החוף השכנה שהייתה שייכת לבנם אוריה גנור, תיסגר גם היא לצמיתות אחרי 25 שנה.
מאנטה ריי נפתחה בסוף שנות ה־90 והפכה כמעט מיד למסעדה מיוחדת בנוף: היא הייתה מסעדת דגים ופירות ים באווירת ים תיכון - מהצלחת ועד קו האופק. עבור רבים זה היה המקום לארוחת בוקר או לפלטת מאזטים מול הים.
במשך כמעט שלושה עשורים מאנטה ריי שרדה תקופות לא פשוטות: אינתיפאדות, משברים כלכליים, קורונה, מלחמות, סגרים, תמורות בתיירות ושינויים בהרגלי הבילוי. משפחת גנור גם פתחה בעבר את מסעדת יונה בנמל יפו, אך היא נסגרה אחרי כשנתיים.
מאנטה ריי מעולם לא הייתה מסעדת קונספט או כזו שרודפת אחרי מנות אינסטגרם, הנוף הספיק.
עלמה ביץ’, שפעלה בצמוד אליה, הייתה במידה רבה התרגום העדכני, הצעיר והנגיש יותר של אותו DNA של המסעדה - רק פחות פורמלי ויותר קליל.
"אני מסתכלת על הים ומרגישה בסדר גמור עם ההחלטה לסיים את הפרק הזה בחיי", אמרה היום (ד׳) גנור ל-ynet.
רק לא מזמן חתמתם חוזה לעשר שנים, מה קרה פתאום?
"סגרתי את המסעדה לשיפוץ ובדרך ראיתי שזהו, מספיק. יש דברים שצריכים להיגמר בחיים. זו החלטה שקיבלתי באהבה. פתחתי את המסעדה באהבה ובנוכחות אינטנסיבית במקום, זכיתי לעשות מה שאני אוהבת, לא הרגשתי שאני עובדת. אבל עכשיו הפרק הזה בחיי הסתיים. אני לא ילדה קטנה וכשהבנתי שצריך לפתוח מחדש עם כל האנרגיות הנדרשות והאהבה, הבנתי שצריך לחתוך".
ובדרך ניסית להכניס שותפים למקום.
"היה דיבור על שותפות, אבל בסוף היינו כאן כל השנים - אבי, אוריה ותמרה (ילדיהם, ת״ג) ואני בעיקר, והבנתי שאני פשוט לא בנויה להמשיך. לפני 28 שנים ראיתי את המקום וידעתי שהוא שלי בלב, וככה עכשיו אני עושה את זה בלב שלם מאוד. הגעתי להחלטה הזאת אחרי שחשבתי עליה טוב טוב במשך כמה שבועות. עשתי הכול לפי הלב שלי - והלב אומר מספיק. פתחתי עם הלב ואני סוגרת עם הלב".







