נדמה כי חג שבועות היה השנה הרבה יותר ארוך ומפואר. אולי זה בגלל שאת החגים הקודמים חגגנו בסגר, או אולי היה זה בגלל החיבור לסוף שבוע ארוך שהפך אותו לחגיגה של ארבעה ימים של אוכל חלבי על כל גווניו, אבל כך או כך - אם גם אתם מרגישים שצרכתם יותר מדי בלינצ׳ס ממולא גבינה, יותר מדי פשטידות, יותר מדי עוגות גבינה והרבה יותר מדי קישים, כנראה שאתם צריכים לדעת אילו מסעדות בשר פתוחות ויכולות לעזור לכם לייצר איזון בתפריט: לפניכם רשימה של כל המקומות הכי שווים ופתוחים, שתוכלו להזמין בהם סטייק טוב.
בשר על האשבשר על האש
בשר על האש
(צילום: Shutterstock)

660 כותרת ביניים בשרית - מרכז660 כותרת ביניים בשרית - מרכז
(YNET)

M25

במסעדת M25 השייכת לקצביית מיטמרקט יש את השילוב המושלם בין תפריט בשר של קצב למטבח עליו מפקד שף.
(צילום: ירון ברנר)
השף יהונתן בורוביץ מגיש שם עראיס, שווארמה, מוח עגל וקורנביף למנה הראשונה (58-48 שקלים) וגם סטייקים ענקיים מנתחים שונים (שפיץ שייטל, שייטל, פיקניה ופילה), המיושנים 90 יום. בתפריט יש גם אנטרקוט ונתחים על העצם שנמכרים לפי משקל (החל מ-46 שקלים ל-100 גרם).
משלוחים: דרך וולט מסניף רמת אביב
סמטת הכרמל 30 תל אביב 03-5580425, לא כשר
ברודצקי 15 תל אביב, 03-9340248, לא כשר

Meateo

מסעדת קונספט שכוללת קצבייה ובר אוכל. התפריט מבוסס על נתחים מהקצבייה, אותם צולים בגריל "ג'וספר". המקום שייך ליוסי גיל וליוסי ולדמן ובקומה הראשונה הם מיקמו את האיטליז, המתפקד גם בתור מעדנייה, ובקומה השנייה גלריה שמשקיפה על החנות.
המדריך לבשרהמדריך לבשר
(צילום: ירון ברנר)
בפועל בר האוכל, שבו מוגשים המבורגרים (59 שקלים), קבב על שיפוד (48 שקלים), שיפודים של חזה אווז (59 שקלים), אנטרקוט (59 שקלים) וכבד אווז (99 שקלים). תוכלו להזמין במקום גם מנות קרניבוריות רציניות כמו צלעות טלה, אסאדו וסטייקים (החל מ-46 שקלים ל-100 גרם).
משלוחים: יש
הפלד 46 חולון, 073-3322222, כשר

NG

המסעדה קיימת מאז 2003 ושמה יצאה למרחקים הודות ארוחות ״שרינג״ קרניבוריות וסעודות של נתחי ענק שמוגשים בשלמותם ונאכלים עם הידיים.
(צילום: מיטל סלומון)
התפריט מציע המבורגרים, סטייקים כמו נתח קצבים פילה, אנטרקוט וסינטה (63-42 שקלים ל-100 גרם) ונתחים על העצם כמו פורטר האוס ופריים ריב (42-38 שקלים ל-100 גרם). בהזמנה מראש אפשר לאכול במקום גם סטייקים במשקלים עצומים שנעים בין 3-2 קילוגרם, ולעיתים אף יותר.
משלוחים: יש
אחד העם 6 תל אביב, 03-5167888, לא כשר

מקום של בשר

מסעדה וותיקה ומוערכת בנווה צדק, שבה נותנים כבוד לבשר. לכאן באים כדי לאכול סטייק טוב באווירה אלגנטית, והתפריט מציע מספר לא גדול של מנות ראשונות, סטייקים וסטייקים על העצם (החל מ-139 שקלים לסטייק שלם או החל מ-40 שקלים ל-100 גרם).
(צילום: בני דויטש)
מאז שהמקום קיים הוא זוכה לשבחים, שומר על איכויותיו בצורה עקבית ונחשב לאחד המקומות המומלצים בתל אביב לאכול בהם בשר. מחר (ב') תיפתח לקהל הרחב האחות הצעירה של המסעדה, ״"דיינר מקום של בשר", מסעדה הממוקמת במתחם "שרונים" בהוד השרון, אותה פתחו ניני נוף ורימון בן יקיר (ג'ירף) לפני כחצי שנה.
משלוחים: אין
שבזי 64 תל אביב, 03-5104020. לא כשר

הדסון

המסעדה נחשבת לאחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ, והיום (א') היא פותחת את שעריה אחרי שלושה חודשים, ובאופן רשמי מסמלת את ההתחלה של החזרה לשגרה.
(צילום: דן פרץ )
השף מתן אברהמס מגיש במקום תפריט עם נתחי ענק במשקל של 2 ק"ג וגם נתחים בחיתוכים מיוחדים, כמו דלמוניקו. יש בו גם ביפבורגר קצבים (96 שקלים), סינטה ״מנהטן״ במשקל 400 גרם (219 שקלים) ואנטרקוט במשקל 300 גרם (189 שקלים).
משלוחים: אין
הברזל 27 רמת החייל תל אביב, 03-6444733‏, לא כשר

PITMASTER

מחר (ב') יפתח את שעריו הפיטמאסטר - מקום שבו מתקיימות סעודות בשרים שיתופיות לקרניבורים. התפריט במקום מושתת על טהרת הבשרים שמוגשים לשולחנות אבירים.
Pitmaster - פיטמאסטרPitmaster - פיטמאסטר
Pitmaster - פיטמאסטר
(צילום: אפיק גבאי)
כל ארוחה מלווה במקום עם מופע להטוטנות של קיצוץ, פירוק, הגשה והסברים במטבח הפתוח המאובז במעשנה, טאבון ושלל אביזרי צלייה. כדי שאף אחד מהסועדים לא יפספס שום דבר, המטבח אובזר במצלמות המשדרות בזמן אמת למסכים הפזורים בחלל המסעדה, כך שאפשר לעקוב בכל רגע נתון אחרי הכנת הבשר. בכל ארוחה מוגשים מספר קבוע של נתחים שמוכנים בשיטות הכנה שונות. מחיר הארוחה כ-250 שקלים לסועד.
הברקת 4 פתח תקווה, 073-2777777, כשר

מיטבר

אחת המסעדות הנחשבות והוותיקות בתל אביב, שם מגישים סטייקים מאז 1994. התפריט מצומצם יחסית ומתמקד בבשר שמיושן במקום. יש נתחים על העצם (החל מ-39 שקלים) ויש סטייקים (החל מ-162 שקלים). תוכלו להזמין במקום המבורגרים כמו המבורגר טלה, המבורגר בקר או המבורגר שמוגש ברוטב פטריות ובקר ללא לחמנייה אבל עם מח עצם, וצלעות טלה (216 שקלים).
משלוחים: יש
שדרות חן 52 תל אביב, 03-6956276, לא כשר
הסדנאות 4 הרצליה, 09-9546000, לא כשר

660 כותרת ביניים בשרית - צפון660 כותרת ביניים בשרית - צפון
(YNET)

מושבוץ

המסעדה של השף ארז רגב היא בר-מסעדה בסגנון כפרי עם תפריט Farm to Table שכולל בשרים מעושנים, קדירות ותבשילים. המסעדה הזו קיימת קצת יותר מעשור ויש בה חלונות עם נוף לכינרת ותפריט בשרים עם מנת הדגל - אסאדו עגלה בקר במשקל 800 גרם (139 שקלים).
מושבוצמושבוצ
(צילום: יח"צ)
עוד מציע התפריט סינטה במשל 300 גרם (149 שקלים), פריים ריב עגלה (169 שקלים), טיבון טלה ומנות בשר נוספות המוגשות לצד תוספות כמו פאפאס צ'יפס, סלט כפרי בוויניגרט תמרים, בטטות צלויות, פירה בטטה עם שום וטימין או פריקה מבושלת בציר בקר וירקות שורש.
משלוחים: אין
מושב רמות, 04-6795095, לא כשר

טיבי'ס

מסעדת הבשר של השף חיים טיבי שוכנת במבנה כפרי בחוות ורד הגליל. במרכז המסעדה האלגנטית אח לימי החורף הקרים ובחדר היין מבחר ענק של יינות מהגליל. בכניסה למסעדה אפשר לראות איך נתחי הבשר מתיישנים במקררי יישון ענקיים, ומהחלונות אפשר לראות סוסים מהחווה הסמוכה.
(צילום: אביהו שפירא)
מנות הדגל בתפריט היא פורטרהאוס במשקל 500 גרם עם בשר פילה וסינטה בשרנית (179 שקלים). אפשר להזמין במקום גם נתחי ענק מעל קילוגרם וגם מנות שף כמו טורטליני מוח טלה בסלסה של עגבניות וכוסברה וגם נתחי בשר נוספים כמו ביף ריב (169 שקלים ל-500 גרם) וטיבון (152 שקלים ל-500 גרם).
משלוחים: אין
חוות ורד הגליל, 04-6330885, לא כשר

מיטשוס

במסעדת הבשר הוותיקה של רמת הגולן ששייכת למגדלי הבקר המקומיים מציעים תפריט שכולו שיר הלל למושג "סטייק האוס". יש בו פריים ריב במשקל 450 גרם (173 שקלים), טיבון במשקל 500 גרם (163 שקלים), פורטר האוס ופיקנייה במשקל 1.5 ק"ג.
(צילום: איתמר גרינברג)
גם בגזרת המנות הראשונות יש בשר כמו למשל מיני טיבון טלה (59 שקלים). שימו לב, הסניף בשדה אליעזר סגור לרגל שיפוצים.
משלוחים: אין
רחוב 12 קצרין, 04-6963334, לא כשר

טנדוקה

המסעדה של עדי כהן עברה במהלך הקורונה שיפוץ נרחב ולכבוד החזרה לשגרה הושק בה תפריט המבורגרים חדש עם המבורגר טלה (52 שקלים) והמבורגר בשכבות של כבד אווז, פטריות פורטובלו וריבת בצל (74 שקלים).
(צילום: יפית בשבקין)
מלבד ההמבורגרים מגישים במסעדה מזה 12 שנה תפריט בשרים שכולל תבשילים כפריים כמו קדרת ונתחי אסאדו מעושנים.
משלוחים: יש
מרכז המושבה יקנעם המושבה, 04-9590323, כשר

דוריס קצבים

המסעדה של איש הבשר אדם ויה היא היכל מרווח עם שולחנות גדולים שבכניסה פועלת גם קצבייה. אפשר להזמין במקום שרקוטרי, בשרים מעושנים (79-69 שקלים) ומבחר סטייקים (75-40 שקלים ל-100 גרם).
בהזמנה מראש יגישו לכם גם סטייק במשקל 3 ק"ג. שימו לב, הסניף בראש פינה עדיין סגור.
משלוחים: אין
דרך רמת הנדיב, זיכרון יעקב, 04-6397030, לא כשר

דוניה רוסה

היכל בשר גדול עם מרפסת ענקית והרבה אופי, הממוקם בכפר האומנים עין הוד. מהגריל האימתני יוצאות כאן פלטות קרניבוריות עצומות לצידן מוגש יין פרייבט לייבל המיוצר עבור המסעדה על ידי יקב טוליפ.
(צילום: אגמדיה)
התפריט מציע מנות ראשונות דרום אמריקאיות קלאסיות כמו אמפנדס ונקניקיות סלצ'י׳צ'ה וצ'ורוס (40-18 שקלים). בגזרת העיקריות יש סטייקים (110 שקלים לסטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם) וכאמור יש גם מנת "גריל קרניבורים" המוגשת על גבי פלטה ענקית שמתאימה לזוג ובה 800 גרם של בשר (370 שקלים).
משלוחים: אין
עין הוד, 04-9543777‏, לא כשר
660 כותרת ביניים בשרית - דרום660 כותרת ביניים בשרית - דרום
(YNET)

סינס

מסעדה שמתמחה בבשר ופירות ים השייכת לזולי גיונגיושי, שעשה בתפריט התאמה לתקופה שאחרי הקורונה.
(צילום: רועי עידן)
בתפריט החדש תמצאו המבורגרים שווים במחירים נוחים (50 שקלים להמבורגר או 60 שקלים לארוחה שכוללת גם צ'יפס ושתייה), נתחי בשר כמו שייטל, אסאדו ובשר מפורק שבושל 24 שעות (70 שקלים), כריכי בשר ומנות "ים יבשה" המפורסמות שמשלבות בשר ופירות ים (78 שקלים).
משלוחים: אין
צומת גבים, 08-6890452, לא כשר

פרה פרה

מסעדה וותיקה ונחשבת של קצבייה הנושאת את אותו השם. מאחורי שני העסקים פועל מפעל בשר שבו מייצרים את כל סוגי הבשרים והנקניקים.
(צילום: אפיק גבאי)
התפריט מציע מנות ראשונות כמו סוכריות בקר עם פולנטה תירס (46 שקלים), סטייקים (167-122 שקלים) ומבחר גדול של המבורגרים מושחתים.
משלוחים: יש
הבילויים 7 גדרה, 08-3938220, לא כשר

מו ומו

המסעדה הוותיקה נפתחת היום (א'), ותוכלו להגיע וליהנות גם מהבשר בקצבייה וגם מהסטייקים - כאלה שרק קצבים יודעים להכין. התפריט מצומצם וממוקד ומציע פילה אנטרקוט וסינטה במשקלים של 400-300 גרם (החל מ-158 שקלים), שיפוד פילה וסטייק על העצם.
משלוחים: אין
הרצל 177 רחובות, 08-9462690, כשר

660 כותרת ביניים בשרית - ירושלים660 כותרת ביניים בשרית - ירושלים
(YNET)

Harvey’s

המסעדה של הרווי סנדלר נפתחת היום (א'), ומציעה מנות כמו "קצוות שרופים" - קוביות חזה בקר מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס, מוגש עם צ'יפס בטטה (58 שקלים), ספריבס כבש (42 שקלים ל-100 גרם) ושורט ריבס אסאדו מעושן ברוטב ברביקיו צ'יפוטלה ודבש (156 שקלים). בנוסף יש גם סנדוויצ׳ים, בשר מעושן וסטייק שאטובריאן במשקל 500 גרם (295 שקלים).
משלוחים: כן
בן שטח 7 ירושלים, 02-6246444, כשר בד"ץ

Mala Bistro

כאן התאימו את תפריט הראשונות לזמנים החדשים של אחרי הקורונה, אבל ההתמחות של המקום הייתה ונשארה - בשר שמתיישן במקרר יישון הניצב במקום. המסעדה הזו ממוקמת 8 שנים בבניין לשימור בן 100 שנה, ובה מוגש תפריט ששם את הבשר במרכז. מלבד המבורגר אנטרקוט, צלעות טלה ואנטרקוט וואגיו (54 שקלים ל-100 גרם), תוכלו להזמין כאן גם נתחים על העצם וגם מנות קצת פחות שגרתיות כמו טורטליני חמוסטה.
משלוחים: אין
המעיין 1 ירושלים, 02-6449494‏, לא כשר

ההמבורגר של שגב

ניסים שגב הוא קצב, שפתח בצמוד לקצבייה שלו באזור תלפיות בירושלים, גם מסעדת בשר המתמחה בהמבורגרים נהדרים. חוץ מזה מגישים שם גם בשר, כזה שאפשר למצוא רק אצל הקצבים.
(צילום: אלי מנדלבאום)
גם בסניף באזור השוק יש ויטרינת בשר מרשימה שמתוכה תוכלו לבחור בין סטייק אנטרקוט, סטייק סינטה (40 שקלים ל-100 גרם), סטייק פילה (45 שקלים ל-100 גרם) או פריים ריב (49 שקלים ל-100 גרם).
השקמה 6 שוק מחנה יהודה, 02-5910771, כשר
יד חרוצים 4 ירושלים, 02-5017170‏, כשר
660 כותרת ביניים בשרית - רשתות660 כותרת ביניים בשרית - רשתות
(YNET)

מרינדו

כאן יצרו תפריט מותאם לימי פוסט קורונה, עם המון בשר שמחולק לפי סטייקים מרמת הגולן (החל מ-129 שקלים), המבורגרים, מנות טלה, מנות עוף ומבחר מנות "מיקס מרינדו" המתומחר לפי מספר המשתתפים בחגיגה (619-260 שקלים).
קבב של מסעדת מרינדוקבב של מסעדת מרינדו
קבב של מסעדת מרינדו
(צילום: בועז לביא)
משלוחים: רק מהקצביה
עין גב, 04-6658555, לא כשר
שרונה מרקט, 03-5106431, לא כשר
מתחם g יקנעם, 04-6653290, לא כשר
אוסישקין 56 רמת השרון, 03-5404723, לא כשר
שד׳ ויצמן 6 רמת השרון, 03-5407249, לא כשר
הי באייר 2 תל אביב, 03-6092260, לא כשר

אל גאוצ'ו

רשת שפועלת מאז שנות השמונים ומציעה את החוויה הקרניבורית האולטימטיבית, והכל באווירה דרום אמריקאית. התפריט קלאסי ומציע אסאדו עם עצם (החל מ 119 שקלים ל-400 גרם), סטייקים, נתחים וגם סלסיצ'ה (39 שקלים), מוסיון שהיא מנה המכילה שקדי עגל וחזה אווז מעושן וביסטקה לימונה - פרוסות בקר צרובות על הגריל עם לימון.
משלוחים: משתנה מסניף לסניף
המכבים 40 ראשון לציון, 03-9664301, כשר בד"ץ
שדרות עובד בן עמי 2 נתניה, 09-8841264, כשר
יפה נוף 120, חיפה, 04-8370997, כשר
דרך הערבה בכניסה לאילת, אילת, 08-6331549, לא כשר

רק בשר

המסעדה התחילה את דרכה בבניין משומר ברחוב סלמה והביא לנו את בשורת הבשר שנבחר מויטרינת הקצבייה, ולאחר מכן מוגש על גבי פלטה רותחת.
(צילום: יח"צ)
ליד הבשר מוגשות מקבץ תוספות וקנקני יין במחירים נוחים. רשימת הנתחים בתפריט ארוכה וכוללת את כל ההיילייטים, מאנטרקוט ישראלי ( 52 שקלים ל-100 גרם) ועד פיקניה (החל מ-36 שקלים ל-100 גרם). יש בתפריט גם פילה שאטו, כבד אווז וצלעות טלה.
משלוחים: רק מהקצבייה
דרך שלמה 19 תל אביב, 1-700-55-00-28, לא כשר
ראול וולנברג 14 תל אביב, 1-700-55-00-28, לא כשר
שד׳ בן גוריון 15 חיפה, 1-700-55-00-28, לא כשר
שמוטקין 10 ראשון לציון, 1-700-55-00-28, לא כשר