אחד המאכלים הפופולריים ביותר בעולם ממשיך להתבסס היטב ברחוב הישראלי. מיבנה, דרך ירושלים, כפר סבא ורמלה, ועד הצפון, מצאנו חמש תחנות טריות שמגישות את ההמבורגר המושלם שלהן — כל אחת בדרכה. בדקנו את התפריטים ואת המחירים.
המסגר שבנה לעצמו המבורגרייה: המסגרייה
מטיילים בצפון? כאן כדאי לעצור: מול הגלבוע וחורשת גדעון נפתח ממש עכשיו בורגר-בר בעל שם מקורי במיוחד – המסגרייה. שמועות בעמק מתפשטות מהר, וכבר המקום עמוס ברעבים ורעבות. בעל המקום, מסגר במקצועו, בנה את המקום במו ידיו עם בר נעים ואווירה. המקוריות כאן לא נגמרת בשם, אלא ממשיכה הלאה לשמות המנות, כמו "כריש פטיש" (לא לדאוג, זה לא באמת כריש אלא המבורגר עם חלת בצל ורוטב אננס) או "חציל אש".
במנות הראשונות תמצאו קרפצ'יו (72 שקלים), חציל על יוגורט (48 שקלים) וסלט קיסר עם עוף (67 שקלים). חוץ מהמבורגרים יש כאן "שניצניץ" (52 שקלים) – חזה עוף מטוגן; "כנפונים" (56 שקלים) – חצי קילוגרם של כנפיים ברוטב מתוק-חריף; ובשר מפורק בג’בטה (82 שקלים). המנה שמקבלת כאן את מירב השבחים היא "סדן על הזמן" – המבורגר עם בצל מוחמץ ומייפל. עוד לפני ההמבורגר, מומלץ לטעום את מנת הארטישוק על גבינת לאבנה (59 שקלים), שגם היא זוכה לשבחים. אל תצאו מכאן מבלי לטעום גם ביס אחד עם מיונז בזיליקום. יש בירה מהחבית ותפריט אלכוהול מכובד.
המסגרייה | צומת תל יוסף, צמוד לתחנת הדלק
יש תוספות - והרבה: Y בורגרס
גיא איסמאילוב הוא בן למשפחת קצבים ("סוד הבשר") וגם הבעלים של רשת הנקניקיות פורט 19. עכשיו הוא הולך על המבורגר, ומקים ביבנה בורגר דיינר – מסעדת המבורגרים מעוצבת, שבה הוא משלב כוחות בין הקצבייה המשפחתית וניסיונו כמסעדן. ההמבורגר מורכב מנתחים שונים ובהם שפונדרה ואנטרקוט, והוא נטחן במקום ומוגש בלחמניית בריוש. תמצאו שם המבורגר קלאסי, המבורגר עם כבד אווז וריבת בצל, המבורגר עם ביצת עין וגם סמאש בורגר (עם גבינה טבעונית) – 47–74 שקלים למנה. כל נושא התוספות כאן מפותח, אבל לא כולל גבינה. מה כן? גוואקמולי, ריבת בצל, בשר מפורק, אננס צלוי, בצל מוחמץ וגם כבד אווז. עוד בתפריט: קראנצ'י צ'יקן (29 שקלים, 3 יחידות); כנפיים (44 שקלים, 6 יחידות) ונקניקיות משובחות המגיעות בלחמנייה רכה עם כרוב כבוש, כמו במסעדת האם (עוף, בקר, טלה וצ’וריסו – 29–34 שקלים).
Y בורגרס | הקישון 7, יבנה
בתוך בוטקה היסטורי: דנוור
החזון היה דוכן המבורגרים שישמש גם כמקום בילוי, וכך נולד "דנוור", שנפתח בבוטקה לשימור עם חלונות שדרכם אפשר להציץ על ההכנות. המקום מעוצב כמו דיינר עם אזורי ישיבה שונים בחוץ – גבוהים ונמוכים. התאורה נעימה, המוזיקה מרימה והקוקטיילים במחיר שפוי (32 שקלים לכוס) מוסיפים לאווירה ולחזון.
ההמבורגר (56–64 שקלים) מוגש בתיבול מינימלי אבל עם מקסימום טעם – הבשר נצלה על הפלאנצ'ה ומוגש בלחמנייה "עירומה", בלי ירקות (מי שרוצה ירקות מבקש ומקבל). התפריט קטן ומצומצם אבל פוגע בול: נאגטס עוף בציפוי קורנפלקס (36 שקלים, 4 יחידות), כנפיים בחמאת צ’ילי (46 שקלים, 6 יחידות) וגם סלט קיסר (26 שקלים). מומלץ לדגום את חמשת סוגי האיולי שמכינים במקום: איולי נענע, איולי כמהין, איולי שום קונפי ועוד. תוספת צ’יפס – 17 שקלים. המנה היקרה ביותר כאן היא דווקא ההמבורגר הטבעוני של ביונד מיט – 65 שקלים, כולל מיונז טבעוני וגבינה.
דנוור | טשרניחובסקי 14, כפר סבא
הפתעה ירושלמית: באנגר בורגר
סמאש בורגר חדש וממותג נפתח בירושלים, והוא אינו כשר – בשורה לחובבי הצ'יזבורגר והזלילות בשבת. יש כאן שתי אופציות עיקריות, שתיהן בלחמניית תפוח אדמה נהדרת: המבורגר רגיל, והמבורגר מיוחד עם המון בצל שנצרב יחד עם הקציצה על הפלאנצ’ה. אם נפלתם על יום שבו מוגש הספיישל של הקריספי צ'יקן – הרווחתם ביס מצוין. אוכלים כשר? המקום אינו כשר. הלחמנייה פרווה, הבשר עצמו כשר ויש גם אופציה לגבינה טבעונית. בצמוד להמבורגרייה נפתח גם בר יין ליינות טבעיים בשם סוד (Sud), השייך לאותם הבעלים.
באנגר בורגר | דרום 6, מרכז העיר, ירושלים
גחלים של שף: באגה
אין כמו סטייק על גחלים, אבל גם המבורגר על גחלים זה להיט: השף דור דידי (לשעבר סו-שף של מאיר אדוני) חזר לעיר ילדותו, רמלה, ופתח שם לפני כשנתיים המבורגרייה בין דוכני הסנדוויץ’ הטוניסאי ושאר יצירות אוכל הרחוב באזור. בימים אלה ההמבורגרייה שלו עברה דירה למקום חדש וצבעוני בהמשך הרחוב.
הטוויסט של באגה הוא אופן העשייה של הקציצה – ההמבורגר נצלה בתנור ג'וספר, תנור העובד גם על גחלים ונפוץ במסעדות שף, המעניק לכל ביס טעם מעושן של "על האש" בלי להדליק מנגל באמצע המטבח. יש כאן המבורגר קלאסי, המבורגר עם בוריקה, המבורגר עם אבוקדו ולימון כבוש וגם המבורגר עם כבד אווז (82–92 שקלים). לצד ההמבורגר תמצאו גם נאגטס, קריספי צ’יקן, כנפיים ברוטב אסייתי או ברוטב בוטנים (28–30 שקלים, 7 יחידות), קלחי תירס (28 שקלים), הום פרייז (22 שקלים) וצ’יפס בטטה (25 שקלים).
באגה | הרצל 62, רמלה









