משרד הבריאות מפרסם היום (חמישי) המלצות לטיפול ולבישול נכון של עופות וביצים, על רקע דיווחים על מספר מקרים של שפעת עופות מסוג H5N1 שהתגלתה במשקי עופות ותרנגולי הודו בישראל.
1 צפייה בגלריה
שפעת העופות פגיעה במשקי ביצים
שפעת העופות פגיעה במשקי ביצים
שפעת העופות פגיעה במשקי ביצים
(צילום: REUTERS/Dado Ruvic)
ראשית, במשרד מבקשים להרגיע: "חשוב לציין כי הסיכון להדבקה בין בני אדם נמוך ביותר והנגיף לא מדבק כלל לאחר בישול המזון. לא התקבלו במשרד הבריאות דיווחים על הדבקת בני אדם בשפעת העופות בישראל".
(כך תבשלו נכון. המלצות משרד הבריאות)

אך על מנת לצמצם את הסיכון לתחלואה, במשרד מפרסמים מספר המלצות. ראשית, אין לשטוף עוף גולמי - שכן טיפות המים שמתפזרות כתוצאה מהשטיפה עלולות לשאת מחוללי מחלה שנמצאים על העוף ולזהם מוצרים אחרים. כמו כן יש לבשל או לאפות את העוף באופן יסודי על מנת שיהיה בטוח למאכל — יש להקפיד על בישול מלא של מוצרי עוף, הודו וביצים. יש לבצע הפרדה בין קרשי חיתוך של עוף גולמי לירקות והפרדה בין מוצרים לפני בישול ולאחריו — בכדי להימנע מזיהום צולב.
"משרד הבריאות פועל בשיתוף פעולה מלא עם משרד החקלאות, שאחראי על פעולות הניטור, המעקב והטיפול בנוגע לשפעת העופות, זאת על מנת לשמור על בטיחות המזון ובריאות הציבור", נמסר.