ב-31 בדצמבר יצוין ערב הסילבסטר והמסעדות ברחבי הארץ כבר נערכות לאחד הערבים החגיגיים, העמוסים והיקרים של השנה. רבות מהן מציעות גם השנה תפריטים מיוחדים לרגל קבלת 2026 – חלקם תפריטי טעימות של 7 עד 12 מנות, עם תוספות כמו יינות, קוקטיילים ומוזיקה חיה. סקר מחירים שערכנו לקראת ערב החגיגות מגלה: הפערים ניכרים, גם בין המסעדות, וגם בהשוואה לשנה שעברה.
ברוב המסעדות המחירים נעים בין 280 ל-500 שקל לסועד, אבל יש גם הצעות שמטפסות הרבה יותר גבוה – לדוגמה במסעדת moshik & של השף מושיק רוט, שם תפריט בן 12 מנות יעלה בין 1,700 ל-2,000 שקל לסועד (ללא שתייה). במסעדת HIBA של יוסי שטרית, המחיר עלה השנה בחדות – מ-560 ל-900 שקל לארוחת טעימות.
1 צפייה בגלריה
מסעדת פאסטל
מסעדת פאסטל
ירידה קלה במחיר. מסעדת פאסטל
(צילום: אוהד קב)
לעומת זאת, יש גם מסעדות ששמרו על רמת המחירים משנה שעברה ואף הוזילו את הארוחה. בטאיזו של יובל בן נריה, לדוגמה, ארוחת הסילבסטר תעלה 450–500 שקל – ירידה של כ-30 שקל לעומת ערב הסילבסטר של 2025. גם במסעדת פאסטל של גל בן משה חלה ירידה קלה במחיר, ובאוזריה של אביבית פריאל ההוזלה בולטת במיוחד: מ-380 שקל בשנה שעברה – למינימום הזמנה של 200 שקל בלבד השנה.

המסעדות מלאות

הביקוש לערב הסילבסטר השנה גבוה, ובחלק מהמסעדות כבר לא נותרו מקומות. כך למשל בקבוצת מחניודה של אסף גרניט כל המקומות נתפסו מראש. גם ביפו תל אביב של השף חיים כהן הצלחנו למצוא מקום פנוי בודד: שולחן לשניים בשעה 18:30, במחיר של 550 שקל לסועד כולל כוס שמפניה.
נקודה שכדאי לשים לב אליה: המחיר לרוב אינו כולל משקאות אלכוהוליים, ובמיוחד לא שמפניה, שיכולה להוסיף מאות שקלים לחשבון הסופי. במרבית המסעדות כוס שמפניה אחת עשויה לעלות 60–100 שקל, ובקבוק שמפניה איכותית יכול להגיע גם ל-1,500 שקל. כשמדובר בערב חגיגי שבו "מרימים כוסית" יותר מפעם אחת – מדובר בהוצאה של ממש.
ההיצע מגוון מאוד: לצד ארוחות יוקרה כמו זו של מושיק רוט, יש גם חגיגות קרניבוריות במחירים אחרים, כמו בפיטמאסטר, ששמרה על מחיר קבוע של 289 שקל וכוללת יין ובירה ללא הגבלה; ובפסאדור בתל-אביב, מוצעת ארוחה של עשר מנות בשרים כולל שתייה ב-320 שקל. מנגד, בשה ויוי ובקיוטו הרצליה מציעים תפריטי דגים ופירות ים עם DJ אורח, ויש גם מסעדות שבנו את הערב סביב מנות ספיישל עונתיות, ומי שמחפש בילוי לא יקר ימצא אותו בצ’אטוצ’אק בנתניה או ב-Aria בתל-אביב – שתיהן עם תג מחיר של פחות מ-300 שקל לסועד.