בשביל המנה הזאת אתם צריכים דג סלמון מחנות הדגים הקרובה, ארטישוק ירושלמי וגרגירי חומוס מבושלים - גם מקופסה זה טוב. זאת העונה של הארטישוק הירושלמי ובשוק תמצאו אותם נפלאים ובשיאם. שימו לב - את הארטישוק הירושלמי אתם חותכים פחות או יותר לגודל גרגירי החומוס, הכל למחבת ויש לכם ארוחת צהריים מושלמת בעשר דקות.

פילה סלמון עם חומוס וארטישוק ירושלמי

המצרכים:
400 גר' פילה סלמון, מחולק לשניים מעט שמן זית 100 גר' ארטישוק ירושלמי, קלופים 3 שיני שום, פרוסות 1/4 כוס זיתי קלמנטה, מגולענים 1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים (אפשר לבשל בסיר עם מים או גרגירים מוכנים מקופסה או משקית במדף הקפואים בסופרמרקט)
להגשה - חופן עלי ראשד או כוסברה
1 צפייה בגלריה
ניר צוק צהריים סלמון
ניר צוק צהריים סלמון
(צילום: אורי דוידוביץ)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הארטישוק הירושלמי לקוביות של 1X1 ס"מ.
  2. מניחים את חתיכות הדג (על החלק של העור) במחבת משומנת במעט שמן זית, וצולים מספר דקות על להבה בינונית.
  3. אחרי הצלייה הקצרה מוסיפים למחבת את הארטישוק הירושלמי, וממשיכים לצלות כשתי דקות נוספות.
  4. הופכים את חתיכות הסלמון לצד השני, ומוסיפים למחבת את השום פרוס ואת זיתי הקלמנטה.
  5. כשהגעתם למידת העשייה שאתם אוהבים, מוציאים את הסלמון מהמחבת ומניחים אותו בצלחת הגשה.
  6. מכניסים למחבת את גרגירי החומוס, ומוסיפים מעט ממי הבישול שלהם (אם השתמשתם בחומוס מוכן אז הוסיפו 3-4 כפות של מים).
  7. מביאים לרתיחה את כל תכולת המחבת, מצמצמים, מתבלים במלח פלפל, ויוצקים את הכל מעל הדג. מגישים עם עלי ראשד טריים או עם חופן כוסברה.