מקורו של קמח טף הוא בדגן הגדל באפריקה, והוא נחשב לאחד ממזונות הסופר פוד. הוא אינו מכיל גלוטן, ולכן מתאים לרגישים לגלוטן ולחולי צליאק. הקמח הזה מכיל 13 גרם חלבון וכמות גדולה של ברזל וסידן.
2 צפייה בגלריה
קמח טף
קמח טף
קמח טף
(צילום: חגי לפלר)
במטבח האתיופי הוא נמצא בשימוש רב, ובאתיופיה מדובר בלא פחות מאשר אובססיה לאומית. בשנים האחרונות מגזינים נחשבים ברחבי העולם הכתירו את הטף כטרנד בריאותי לוהט, אחרי הקינואה (הטרנד החולף, הכי 2011).
אתם יכולים לקנות את קמח הטף בחנויות טבע או בחנויות מתמחות במטבח האתיופי, שם אפילו תוכלו להשיג אותו במחיר זול יותר מבכל מקום אחר.
לחם דבו ביניים
המרכיבים:
1 ק"ג קמח טף
2 כפיות מלח
1 כפית הל
1/2 כפית קצח
4 כוסות מים
2 צפייה בגלריה
לחם דבו
לחם דבו
לחם דבו
(צילום: תדלה אסרס)
אופן הכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מערבבים את כל המצרכים יחד ונותנים לתערובת לתפוח כחצי שעה.
  3. מניחים על תבנית נייר אפייה ומשמנים קלות.
  4. מעצבים את הבצק לצורה עגולה, ומניחים על התבנית המרופדת את הבצק.
  5. מכניסים לתנור לחצי שעה.
  6. פורסים רק לאחר שהלחם התקרר לחלוטין.
לחם דבו ביניים
המצרכים:
3 כוסות קמח טף בהיר
2 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס סילאן טבעי
3/4 כוס שמן
1 כפית אבקת אפייה (מומלץ ללא אלומיניום)
לא חובה - אגוזים, שקדים, חמוציות
אופן הכנה:
  1. מחממים תנור על 160 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ולאחר מכן מוסיפים את הרטובים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מכדררים בעזרת הידיים עיגולים קטנים ומשטחים קלות.
  5. אפשר בשלב זה לשבץ על העיגולים את התוספות הרצויות (לא חובה).
  6. אופים במשך 10 דקות ומחכים להתקררות מלאה.
  7. להגשה - אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
גנט דינה רדא היא השפית והבעלים של מסעדת "בונה" בשוק רמלה