אופן ההכנה:
- הפרגיות: טוחנים או כותשים יחד את השום, הצ'ילי, המלח והשמן לתערובת אחידה. מורחים את הפרגיות בתערובת, ומעסים עד לציפוי אחיד. מניחים בקערה, מכסים ושומרים במקרר לספיגת טעמים למשך שעה.
- מכינים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה.
- מחממים היטב מחבת ברזל, יוצקים מעט שמן זית וצורבים את הפרגיות כשתי דקות מכל צד. הנתחים אמורים להיות עשויים לחלוטין (לבנים בפנים). מוציאים לקרש חיתוך ומניחים לשתי דקות.
- מרתיחים סיר גדול עם מי מלח.
- הרוטב: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את השום והצ'ילי, מערבבים ומטגנים כחצי דקה. נזהרים לא לשרוף את השום. מוסיפים את היין ומחכים שהאלכוהול יתאדה. טועמים בזהירות, מתקנים תיבול ומכבים את הלהבה.
- מוסיפים את רוב עלי החמציץ והפטרוזיליה ומערבבים (שומרים את היתר לקישוט).
- מערבבים את הפסטה המוכנה בתוך הרוטב החם שמחכה בצד. מערבבים עד לציפוי אחיד. מחלקים לצלחות.
- פורסים את הפרגיות, מניחים מעל הפסטה, מקשטים בעלים הנותרים ומגישים מיד.