מתכונים פסטה עם פרגית צרובה
כשר
זמן הכנה
50 דקות
זמן כולל
140 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
2
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 חבילה
500 גר'
פסטה
לפרגיות:
2
יח'
שיני שום
2
כפות
שמן זית
צ'ילי טרי או מיובש קצוץ (או מעט שבבי צ'ילי)
מלח גס
4
יח'
נתחי פרגית
לרוטב:
2
כפות
שמן זית
2
יח'
שיני שום יפות קצוצות
1
יח'
צ'ילי יבש מרוסק לשבבים, או רבע-חצי כפית שבבי צ'ילי
1/4
כוס
יין לבן יבש
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
6
יח'
עלי חמציץ גדולים קצוצים, או קליפה מגורדת מחצי לימון
חופן עלי פטרוזיליה, טריים וקצוצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. הפרגיות: טוחנים או כותשים יחד את השום, הצ'ילי, המלח והשמן לתערובת אחידה. מורחים את הפרגיות בתערובת, ומעסים עד לציפוי אחיד. מניחים בקערה, מכסים ושומרים במקרר לספיגת טעמים למשך שעה.
  2. מכינים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה.
  3. מחממים היטב מחבת ברזל, יוצקים מעט שמן זית וצורבים את הפרגיות כשתי דקות מכל צד. הנתחים אמורים להיות עשויים לחלוטין (לבנים בפנים). מוציאים לקרש חיתוך ומניחים לשתי דקות.
  4. מרתיחים סיר גדול עם מי מלח.
  5. הרוטב: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את השום והצ'ילי, מערבבים ומטגנים כחצי דקה. נזהרים לא לשרוף את השום. מוסיפים את היין ומחכים שהאלכוהול יתאדה. טועמים בזהירות, מתקנים תיבול ומכבים את הלהבה.
  6. מוסיפים את רוב עלי החמציץ והפטרוזיליה ומערבבים (שומרים את היתר לקישוט).
  7. מערבבים את הפסטה המוכנה בתוך הרוטב החם שמחכה בצד. מערבבים עד לציפוי אחיד. מחלקים לצלחות.
  8. פורסים את הפרגיות, מניחים מעל הפסטה, מקשטים בעלים הנותרים ומגישים מיד.