פוקצ'ה עם ירקות
כשר
זמן הכנה
50 דקות
זמן כולל
200 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
19
פוקצ'ה עם ירקות
(צילום: דינה משה)
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
300
מ"ל
מים
50
מ"ל
שמן זית
1/2 1
כפיות
מלח
500
גרם
קמח רגיל
8
גרם
שמרים יבשים
הבשר:
600
גרם
בשר צלעות איכותי, טחון פעם אחת
1/2
כפית
כמון טחון (או לפי הטעם)
1/2
כפית
פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
מלח, פלפל שחור
1/4
כפית
כורכום טחון
קורט קינמון טחון
1/4
כפית
זרעי שומר טחונים (לא חייבים)
2
כפות
פטרוזיליה טרייה קצוצה
הסלט:
עגבניות
בצל סגול
מלח, פלפל שחור, לפי הטעם
שמן זית
מיץ לימון
פלפלים חריפים (לא חייבים)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הבצק - שמים בקערת המיקסר את מרכיביו, לפי הסדר. לשים 5 דקות במהירות נמוכה, מגבירים למהירות בינונית ולשים 5 דקות נוספות.
  2. משמנים קערה במעט שמן זית, מקמחים משטח עבודה. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מכדררים לכדור, מניחים אותו בקערה, משמנים אותו קלות ומכסים בניילון נצמד. מניחים במקום חמים למשך כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. הבשר - מערבבים את הבשר עם כל התבלינים, עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים בצד.
  4. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים אותו ל-5 חלקים שווים בגודלם ומכדררים אותם.
  5. מחממים את התנור ל- 190 מעלות, מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. מניחים כדור בצק אחד בתבנית ופותחים אותו בעדינות באצבעות מקומחות לעיגול. יוצרים שקע במרכז העיגול ומגביהים את הדפנות מסביבות, כך שנוצר לכם מראה של בייגל ובמרכזו שקע. אפשר להשתמש בכלי עגול חסין חום, כמודגם בסרטון.
  7. מסדרים 1/5 מכמות הבשר מסביב לשקע המרכזי בשכבה דקה ואחידה. חוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
  8. אופים כחצי שעה או עד שהבצק משחים. במידה ומשתמשים בכלים ששומרים על צורת השקע במרכזי המאפה, מוצאים אותם כמה דקות לפני סיום האפייה ומניחים למרכז להשחים גם. במהלך האפייה אפשר לקלות גם פלפלים חריפים אם רוצים.
  9. הסלט - קוצצים את מרכיביו, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים כמות יפה במרכז כל מאפה, יחד עם המיץ. מוספים פלפל חריף קלוי אם רוצים ומגישים חם.