כשר
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
25
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
150
גרם
חמאה רכה
לבצק שמרים :
3
יח'
ביצים
360
גרם
(3/4 1 כוסות) סוכר
500
גרם
קמח
3
גרם
(1 כפית שטוחה) אבקת אפייה
קורט מלח
3
גר'
(1 כפית) שמרים יבשים
קליפה מגורדת מחצי לימון
30
גר'
(2 כפות) חלב
למלית אגוזים :
50
גר'
(3 כפות) שמנת מתוקה
40
גר'
(2 כפות) דבש
150
גר'
(3/4 כוס) סוכר
100
גר'
חמאה
100
גר'
(1 כוס) אגוזי לוז
100
גר'
(1 כוס) שקדים גרוסים
100
גר'
(1 כוס) אגוזי מלך גרוסים
קורט מלח
למלית פרג:
100
מ"ל
(1/2 כוס) חלב
150
גר'
(1/2 1 כוס) פרג טחון
120
גר'
(1/3 כוס) דבש
50
גר'
(1/2 כוס) אגוזי מלך
50
גר'
(1/2 כוס) צימוקים
גרידה מחצי תפוז
1
כפית
תמצית וניל
50
גר'
חמאה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מקציפים בקערת מיקסר עם מטרפה את הביצים והסוכר במהירות בינונית במשך 10 דקות. מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים חמאה רכה ומעבדים במשך דקה נוספת.
  2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והשמרים היבשים, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מוסיפים את החלב וגרידת הלימון בהדרגה, תוך עיבוד הבצק עד לקבלת בצק אחיד במשך כ-2 דקות נוספות. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים של 400 גרם בקירוב כל אחד, ומעבירים למקרר למשך כשעה. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3 מ"מ.
  4. מכינים את מלית האגוזים - בסיר, מבשלים את הסוכר עם דבש ושמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים אגוזים, חמאה ומלח. מבשלים כ-2 דקות על אש נמוכה, ומקררים את המלית עד שתתמצק.
  5. מכינים את מלית הפרג - מביאים את החלב לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שהחלב נספג בו. מנמיכים את האש ומוסיפים את הדבש, האגוזים, הצימוקים, גרידת התפוז, תמצית הווניל והחמאה. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהמסה הופכת לסמיכה.
  6. מרכיבים את העוגה - בתבנית מניחים עלה ראשון של בצק, מפזרים עליו את מלית האגוזים ומהדקים היטב. על מלית האגוזים מניחים את העלה השני של הבצק, ומורחים עליו את מלית הפרג. מניחים עלה שלישי ואחרון של בצק, מכסים את התבנית במגבת לחה ומתפיחים את העוגה במשך שלוש שעות בטמפרטורת החדר.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-50-40 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
טיפים:
  • אפשר להבריש בביצה טרופה את הבצק העליון, על מנת לקבל גוון זהוב יותר.
  • לקבלת טעם הדרי מודגש, ניתן להוסיף גרידה מלימון אחד למלית הפרג.
  • בעת ההגשה מומלץ לפדר את העוגה באבקת סוכר.