
מתכונים עוגת טחינה בחושה
(צילום: דינה משה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
הציפוי:
1
יחידה
מחמאה, בטמפרטורת החדר
2
כפיות
טחינה גולמית
2
כפיות
שומשום
2
כפיות
סוכר חום
העוגה:
3
יחידות
ביצים
1.5
כוס
סוכר
1
שקית
סוכר וניל
3/4
כוס
שמן
1
כוס
מיץ תפוזים טבעי
2
כוס
קמח
1
שקית
אבקת אפיה
3/4
כוס
טחינה גולמית
לקישוט:
לפי הצורך
כוכבי אניס
אפייה:
1
תבנית קוגלהוף מס' 26
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון לעוגת טחינה עם מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. מברישים היטב את התבנית במחמאה.
- הציפוי: מורחים את הטחינה על דפנות התבנית בעזרת מברשת. מפזרים את השומשום באופן שווה. מפזרים את הסוכר באופן שווה.
- העוגה: טורפים בקערה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל, עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים שמן בהדרגה, תוך כדי טריפה עד לאיחוד. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה ומערבבים עד לקבלת תערבות אחידה.
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים את הבלילה לתבנית המצופה ואופים חצי שעה בתנור. מורידים את הטמפרטורה ל-150 ואופים 20 דקות נוספות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצר יבש. מוציאים, מצננים והופכים על צלחת ההגשה. מקשטים בכוכבי אניס.





