מתכונים עוגת טחינה בחושה
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מתכונים עוגת טחינה בחושה
(צילום: דינה משה)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
הציפוי:
1
יחידה
מחמאה, בטמפרטורת החדר
2
כפיות
טחינה גולמית
2
כפיות
שומשום
2
כפיות
סוכר חום
העוגה:
3
יחידות
ביצים
1.5
כוס
סוכר
1
שקית
סוכר וניל
3/4
כוס
שמן
1
כוס
מיץ תפוזים טבעי
2
כוס
קמח
1
שקית
אבקת אפיה
3/4
כוס
טחינה גולמית
לקישוט:
לפי הצורך
כוכבי אניס
אפייה:
1
תבנית קוגלהוף מס' 26
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מברישים היטב את התבנית במחמאה.
  2. הציפוי: מורחים את הטחינה על דפנות התבנית בעזרת מברשת. מפזרים את השומשום באופן שווה. מפזרים את הסוכר באופן שווה.
  3. העוגה: טורפים בקערה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל, עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. מוסיפים שמן בהדרגה, תוך כדי טריפה עד לאיחוד. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה ומערבבים עד לקבלת תערבות אחידה.
  5. מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים את הבלילה לתבנית המצופה ואופים חצי שעה בתנור. מורידים את הטמפרטורה ל-150 ואופים 20 דקות נוספות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצר יבש. מוציאים, מצננים והופכים על צלחת ההגשה. מקשטים בכוכבי אניס.