מרק ברוקולי מוקרם

המצרכים: 500 גר' פרחי ברוקולי 1 בצל בינוני 1 תפוח אדמה בינוני 2 שיני שום 50 מ"ל שמנת לבישול 10% 2 כפות שמן זרעי ענבים לטיגון (או שמן זית) 1/2 כפית שטוחה מלח 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור 750 מ"ל מים או ציר ירקות מעט אגוז מוסקט
להגשה - חופן עגבניות מיובשות או חופן שקדים פרוסים
1 צפייה בגלריה
מרק ברוקולי
מרק ברוקולי
(צילום: שירה גבאי)
אופן ההכנה:
  1. חותכים בצל ושום לקוביות קטנות ומטגנים בסיר במעט שמן כ-5 דקות עד שהם הופכים לשקופים.
  2. מוסיפים לסיר תפוח אדמה חתוך לקוביות בגודל בינוני.
  3. מוסיפים נוזלים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שתפוח האדמה מתרכך.
  4. בינתיים מפרידים את תפרחת הברוקולי לפרחים קטנים, שוטפים היטב ומסננים.
  5. כשתפוח האדמה מוכן ורך, מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי ומכסים את הסיר. מבשלים 10 דקות.
  6. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים תבלינים, מוסיפים שמנת לבישול וטוחנים שוב עד שכל הטעמים מתערבבים. אם צריך מתקנים תיבול.
  7. מגישים עם עגבניות מיובשות חתוכות או שקדים פרוסים.
שירה גבאי היא מנטורית לתזונה אפקטיבית, מאסטר בשיטת NLP ומפתחת השיטה "הרזיה מנצחת בשליטת המוח"