חטיפי לימון
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
150 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית קפיצית בקוטר 24 או תבנית מלבנית קטנה
125
גרם
חמאה מומסת
150
גרם
קמח לבן
40
גרם
סוכר
4
יח'
חלמונים
180
מ"ל
מיץ לימון
1
פחית
חלב מרוכז
מעט אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה.
  3. מניחים את הקמח והסוכר בקערה, שופכים עליהם את החמאה המומסת ויוצרים בצק,
  4. בתבנית מרופדת בנייר אפיה משטחים את הבצק לשכבה אחידה ואופים כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
  5. מכינים את קרם הלימון - שמים יחד בקערה מיץ לימון, חלב מרוכז וחלמונים, ומערבבים היטב. שופכים את תערובת קרם הלימון על הבצק החם, מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות, ומכניסים לעוד כ-15 דקות אפייה עד להתייצבות כמעט מלאה.
  6. כאשר החטיף אפוי מצננים, ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים להתייצבות מלאה. פורסים לקוביות ומפזרים מעל אבקת סוכר.
*שומרים בכלי אטום במקרר.
סאני דרעי היא השף-קונדיטורית של מסעדת "טורקיז" בתל אביב