מה שטוב בקינוח הזה הוא שהוא יכול להתאים גם לחולי צליאק ולאנשים שנמנעים מגלוטן. איך בדיוק? בקלות: תוכלו להמיר את הקרמבל חמאה בחתיכות מרנג אפוי (אפשר גם קנוי), וכך "ניקיתם" את המנה מגלוטן. אם תרצו ממש להקל על עצמכם אז תוכלו גם להמיר את הקרמבל חמאה בכל עוגיית חמאה אחרת שתקנו, רק הקפידו לפורר אותה היטב.
תותים עם קראמבל וקרם מסקרפונה
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
19
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
קרמבל חמאה :
125
גר'
חמאה
150
גר'
קמח
(1 כוס + 1 כף)
40
גר'
סוכר
(4 כפות)
קורט
מלח
קרם מסקרפונה:
170
גר'
שמנת מתוקה
(חצי חבילה)
75
גר'
אבקת סוכר
320
גר'
גבינת מסקרפונה
קולי תותים:
150
גר'
תותים טריים
1
כף
סוכר
1
כף
מיץ לימון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות.
  2. מכינים את הקראמבל - מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה. בסיר קטן ממיסים על להבה נמוכה את החמאה (בזהירות שלא תקציף), ושופכים אותה על שאר החומרים היבשים שבקערה. מערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק אחיד. כאשר התקבל בצק אחיד מיישרים אותו עם הידיים למשטח אחיד ומחוררים עם מזלג על כל פני השטח.
  3. אופים את הקרמבל במשך 30 דקות. כאשר ה"עוגיה" שלנו זהובה ומעט קשיחה מוציאים אותה מהתנור ומניחים בצד להצטנן, לאחר הצינון בעזרת סכין שוברים את העוגיה לקרמבל דק.
  4. מכינים את קרם המסקרפונה - בקערת המיקסר מקציפים יחד את האבקת סוכר והשמנת המתוקה עד להתייצבות (שימו לב - לא לקצף קשה אלא לקצף רך).
  5. מוסיפים פנימה את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה. מעבירים את הקרם לשק זילוף.
  6. מכינים את הקולי תותים - מסירים את העלים הירוקים וטוחנים את כל החומרים יחד לנוזל.
  7. הרכבת הקינוח - בכוסות אישיות מניחים קודם שתי כפות של קרמבל חמאה. לאחר מכן מזלפים שכבה של קרם מסקרפונה, לאחר מכן מפזרים תותים.
  8. חוזרים על אותה פעולה בכדי לבנות שכבות ומסיימים עם שכבת תותים שעליה מוזגים מעט מהקולי תות. מקררים מעט, ומגישים.
סאני דרעי היא השף קוניטור של מסעדת "טורקיז" בתל אביב