עוגת לימון
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
2-4
לימונים
(הכמות צריכה להניב 1/2 כוס מיץ)
1/4 1
כוסות
קמח
1
כפית
אבקת אפייה
קורט מלח
2
ביצים גדולות
2/3
כוס
סוכר
1/4
כוס
חלב
(לא הכרחי)
לקישוט :
אבקת סוכר
רצועות קליפת לימון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מרפדים תבנית אינגליש קייק (באורך 25 ס"מ) בנייר אפייה.
  2. שוטפים היטב את הלימונים. מסירים מאחד מהם רצועות דקות של קליפה בעזרת מכשיר מיוחד (או קולפים שכבה דקה וחותכים לרצועות בסכין). מגררים את הקליפה מיתר הלימונים בעזרת מגררת דקה, וסוחטים את הלימונים עד שמתקבלת כמות של 1/2 כוס.
  3. בקערה קטנה, מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. בקערה אחרת, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת סמיכה ובהירה. מוסיפים את מיץ הלימון, השמן והחלב וטורפים היטב. מוסיפים את הקליפה המגוררת דק (את הרצועות שומרים לקישוט), ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 20 דקות. מגבירים את החום ל-180 מעלות, וממשיכים לאפות בין 30-20 דקות נוספות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. זורים על העוגה אבקת סוכר ואת רצועות הקליפה.