מתכונים מוקפץ עם פרגיות, נודלס וירקות
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
18
מתכונים מוקפץ עם פרגיות, נודלס וירקות
(צילום: ילנה ויינברג)
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לפרגיות:
5
יחידות
נתחים של פרגיות
פרוסים לנתחים
1
כפית
מלח
שטוחה
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
1/2
כוס
קורנפלור
שמן לטיגון
לנודלס:
שמן לטיגון
1
יחידה
גזר
פרוס לגפרורים
1
יחידה
קישוא
פרוס לגפרורים
1
כוס
כרוב לבן
רצועות
3
יחידות
שיני שום
פרוסות דק
1
כפית
ג'ינג'ר לסושי
קצוץ או ג'ינג'ר טרי כתוש
1/2
לימון
מיץ
6
כפות
רוטב סויה
( או יותר)
2
כפות
סירופ מייפל
או 1 כף דבש
3
מנות
נודלס שמעדיפים
מוכנות לפי הוראות היצר
להגשה:
בוטנים
מטוגנים
כוסברה
טרייה
שמן שומשום / שמן צ'ילי / רוטב טבסקו (לא חייבים)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. הפרגיות: שמים את הפרגיות בשקית עבה ואטומה. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט השמן. מנפחים את השקית, סוגרים היטב ומנערים עד שנתחי הפרגיות מצופים בקורנפלור.
  2. מחממים את השמן ומטגנים בו את הפרגיות בשלבים עד להזהבה, משני הצדדים. הנתחים אמורים להיות כמעט מוכנים בשלב זה. מורידים מן האש ושומרים בצד.
  3. הנודלס: מחממים מעט שמן בווק ומקפיצים בו את הגזר והקישוא במשך 3 דקות. מוסיפים את הכרוב ומקפיצים שלוש דקות נוספות.
  4. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, מיץ הלימון, רוטב הסויה והמייפל ומערבבים היטב על לציפוי. מבשלים כדקה.
  5. מוסיפים את הנודלס והפרגיות ומקפיצים עד לציפוי ופיזור של כל המרכיבים. אם הרוטב מצטמצם מדי, אפשר להוסיף כמה כפות מים. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים עד שכל המרכיבים מוכנים כדקה או שתיים נוספות.
  6. ההגשה: מחלקים את הנודלס לקערות הגשה, מטפטפים כמה טיפות שמן שומשום (אם משתמשים), מפזרים בוטנים וכוסברה ומגישים.