דניאלה נויפלד - מנות קרירות לימים חמים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
700
גרם
עגבניות מסוגים שונים לפי בחירה - כדאי להשקיע בבחירת העגבניות שכן הן הבסיס לסלט
3
כפות
שמן זית
1
כף
בלסמי מצומצם
1/4
כפית
מלח
1/4
כפית
פלפל שחור
חופן עלי בזיליקום לקישוט מעל
לקרעי הפיתה:
1
יח'
פיתה
2
כפות
שמן זית
1
כפית
סומק
להפתעות פסטו (במתכון הזה נשתמש ברבע מהכמות) :
150
גרם
בזיליקום
1/2
כוס
אגוזי מלך
1-2
יח'
שיני שום
1/2
כוס
שמן זית
1/4
כפית
מלח
1/4
כפית
פלפל שחור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפסטו - במעבד מזון מניחים את הבזיליקום, אגוזי מלך, שום, מלח ופלפל. מעבדים למרקם משחתי חלק יחסית. מוסיפים, תוך כדי שהמעבד מזון עדיין פועל, את שמן הזית. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  2. מכינים את קרעי הפיתות - מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים לרוחב פיתה וחותכים אותה ביד בצורה גסה לגודל ביס. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים סומק. מכניסים לתנור לכ-10 דקות, עד שקרעי הפיתה מקבלים צבע חום שזוף והופכים לפריכים.
  3. חותכים את העגבניות בצורה גסה בכל מיני גדלים וצורות. מניחים את העגבניות בקערת ערבוב, מוסיפים שמן זית, בלסמי, מלח ופלפל ומערבבים בזהירות כדי לא למעוך את העגבניות.
  4. מרכיבים את הסלט - בקערת הגשה מניחים חצי מכמות העגבניות וכמחצית מקרעי הפיתה. מוסיפים כרבע מכמות הפסטו בצורה של נגיעות קטנות של פסטו מפוזרות בין העגבניות וקרעי הפיתה. מוסיפים מעל את יתר העגבניות וקרעי הפיתה. מקשטים במעט עלי בזיליקום מעל.