מנה של זכאי חוג'ה
כשר
זמן הכנה
300 דקות
זמן כולל
360 דקות
דרגת קושי
קשה
כמות מצרכים
14
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
הכנת הבצק:
1
ק"ג
אורז טחון דק
250
גרם
בשר בקר טחון
500
גרם
חזה עוף טחון
מלח
סיסקה:
2
ק"ג
בשר מס' 2
חתוך לקוביות
2
ק"ג
בצל לבן
חתוך לקוביות
2
כוסות
שמן קנולה
מרק חמוסטה:
2
חבילות
עלי סלק (מנגולד)
1
זר גדול
סלרי
להפריד עלים וגבעולים ,לקצוץ עלים, לקלף גבעולים ולחתוך דק
1
ראש
שום קצוץ
5
גבעולים
בצל ירוק
חצי
כוס
מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
אחרי הכנת הבצק מכינים את הסיסקה:
מכניסים הבשר החתוך לקוביות, הבצל והשמן ביחד לסיר ומביאים לרתיחה. ברגע שרותח מורידים את האש ומבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה מאוד. מערבבים ללא הפסקה, עד שהבשר נהיה שחום ופריך.
מסננים מהשמן, וקוצצים את הבשר לשערות ומוסיפים סלרי טרי, פלפל חריף קצוץ ושום ירוק.
ממלאים את הקובה ומקפיאים.
לאחר מכן מכינים מרק חמוסטה:
מטגנים את הבצל ירוק, הסלרי והשום עד שהצבע של העלים הופך מירוק חי לירוק חאקי.
ממלאים את כל הסיר במים ומבשלים במשך 40 דקות. מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון. אחר כך מוסיפים את המנגולד ומבשלים עוד 20 דקות.
אפשר להוסיף בסוף הבישול לב ארטישוק ירוק טרי ואפונה טרייה ולבשל 10 דקות נוספות.
מפזרים פלפל שחור גרוס ומגישים