סופגניות אשל

המצרכים:
1 חבילה קמח תופח קטנה (350 גר') 2 ביצים 2 אשל קמצוץ מלח 2 כפיות סוכר וניל 2 כפות סוכר
לטיגון - 1/2 בקבוק שמן
לקישוט - ריבה רוטב שוקולד אבקת סוכר
1 צפייה בגלריה
(צילום: אלי מנדלבאום)
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן בסיר קטן ועמוק. שימו לב - לא להלהיט את השמן יתר על המידה, אנחנו לא רוצים שהסופגניות יהיו חומות מבחוץ ולא עשויות מבפנים, לכן השמן צריך להיות רותח, אבל לא לוהט.
  2. בקערה קטנה מערבבים את כל המצרכים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  3. ממלאים כף בבצק ובעזרת כף נוספת מחליקים את הבצק לתוך הסיר. אולי בהתחלה הסופגניות ייצאו לכם בצורות מפלצתיות, אבל אל דאגה, הטעם הוא אותו טעם, ועד חנוכה הבא כבר תהיו מיומנים מספיק בשביל לעשות צורה עגולה ויפה.
  4. מטגנים את הבצק כשלוש דקות בשמן רותח. אם אתם חושבים שהסופגניות כבר מוכנות כדאי להוציא סופגניה אחת ולוודא שהיא מוכנה גם מבפנים ולא רק שחומה מבחוץ.
  5. ממלאים בשוקולד או בריבה, מפזרים אבקת סוכר מלמעלה, ומגישים.