אופן ההכנה:
- הרוטב - מערבבים את מרכיביו בקערה.
- השיפודים - פורסים את הירקות לגודל אחיד. פרוסות הבטטה צריכות להיות בעובי של כ-3 מילימטר כדי שתתרכך מהר. פרוסות הקישוא בעובי של כחצי ס"מ. חוצים את הבצלים, מקלפים ומפרידים את הגלדים, משתמשים בגדולים שבהם. חותכים את הקצה של רגלי הפטריות. את הפלפלים החריפים משאירים שלמים (אם משתמשים). מניחים את הירקות הפרוסים בקערה.
- יוצקים את הרוטב על הירקות, מערבבים עד לציפוי ומשאירים לספיגת טעמים למשך שעה לפחות ואפשר אפילו למשך הלילה במקרר.
- משרים את השיפודים במים לפחות למשך שעה. מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- משפדים בזהירות את הירקות, נזהרים שלא יישברו. את הפטריות והעגבניות משאירים לסוף. מורחים מעט שמן זית על הירקות ומניחים בתבנית.
- אופים בשליש העליון של התנור כ-10 דקות או עד שהקצוות נצרבים. הופכים את השיפודים וממשיכים לקלות כ-10 דקות נוספות. אם הירקות לא התרככו מספיק, אפשר להעביר את התנור למצב אפיה טורבו, להוריד את התבנית לאמצע התנור ולאפות עוד כמה דקות לריכוך נוסף.