מתכונים שיפודי אנטיפסטי
כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
170 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לרוטב:
1/3
כוס
שמן זית
1
כף
חומץ בלסמי
1
כף
סילאן/דבש
2
יח'
שיני שום כתושות
1
כפית
מלח
לשיפודים:
7
יח'
שיפודים
1
יח'
פלפל אדום גדול
1
יח'
פלפל צהוב גדול
1
יח'
פלפל חריף (לא חייבים)
1
יח'
בטטה גדולה
1
יח'
בצל סגול גדול
1
יח'
1 בצל יבש גדול
1-2
יח'
קישואים
7
יח'
פטריות שמפניון
7
יח'
עגבניות שרי
שמן זית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הרוטב - מערבבים את מרכיביו בקערה.
  2. השיפודים - פורסים את הירקות לגודל אחיד. פרוסות הבטטה צריכות להיות בעובי של כ-3 מילימטר כדי שתתרכך מהר. פרוסות הקישוא בעובי של כחצי ס"מ. חוצים את הבצלים, מקלפים ומפרידים את הגלדים, משתמשים בגדולים שבהם. חותכים את הקצה של רגלי הפטריות. את הפלפלים החריפים משאירים שלמים (אם משתמשים). מניחים את הירקות הפרוסים בקערה.
  3. יוצקים את הרוטב על הירקות, מערבבים עד לציפוי ומשאירים לספיגת טעמים למשך שעה לפחות ואפשר אפילו למשך הלילה במקרר.
  4. משרים את השיפודים במים לפחות למשך שעה. מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. משפדים בזהירות את הירקות, נזהרים שלא יישברו. את הפטריות והעגבניות משאירים לסוף. מורחים מעט שמן זית על הירקות ומניחים בתבנית.
  6. אופים בשליש העליון של התנור כ-10 דקות או עד שהקצוות נצרבים. הופכים את השיפודים וממשיכים לקלות כ-10 דקות נוספות. אם הירקות לא התרככו מספיק, אפשר להעביר את התנור למצב אפיה טורבו, להוריד את התבנית לאמצע התנור ולאפות עוד כמה דקות לריכוך נוסף.