אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
- הירקות - משאירים את הפטריות שלמות. מנגבים אותן כדי להסיר אבק ושומרים בצד. שוטפים את הבטטה ומבשלים אותה במיקרוגל להתחלת הריכוך. משך זמן הבישול תלוי בגודל שלה: בטטה מאורכת במשקל 700 גרם תתרכך תוך 3 דקות. חשוב להפוך אותה במחצית הזמן. בטטה במשקל של 300 גרם תתרכך תוך דקה וחצי וגם אותה יש להפוך אחרי דקה. שימו לב שהבטטה צריכה רק להתרכך קצת ולא להיות מוכנה לאכילה. הבישול נועד להתאים את זמן ההכנה שלה לשאר הירקות. פורסים את הבטטה לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. שוטפים את הקישוא. אם הקליפה סבירה משאירים אותה ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
- הבלילה - מערבבים את הקמחים והמלח ומוסיפים מים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם של נוזל מעט סמיך.
- הציפוי - מערבבים את כל המרכיבים.
- מחזיקים פטריה ברגל שלה וטובלים אותה בבלילה. מניחים לבלילה לטפטף ומגלגלים את הפטריה בקערה עם הפנקו, עד להידבקות הציפוי. מניחים בתבנית על הצד. חוזרים על הפעולה עם יתר הפטריות, פרוסות הבטטה והקישוא.
- מזלפים מעט שמן זית על כל הירקות בתבנית ואופים בשליש העליון של התנור כחצי שעה, עד שהפנקו משחים מעט. להשחמה ופריכות נוספות מקרבים את התבנית לגריל למשך 10-5 דקות נוספות. מוציאים ומגישים.