אופן ההכנה:
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן (חשוב שלא יהיו רכות מדי) ומסננים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים הלבנים ונפטרים מהגבעולים.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים כדקה, עד שהם מאבדים מנפחם. מוסיפים את הפטריות, מטגנים שתי דקות נוספות ומסירים מהכיריים. מצננים כמה דקות ומסננים היטב מנוזלים.
- שמים בקערה את האטריות, הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת המנגולד המסוננת ומערבבים.
- משמנים את התבנית (אם רוצים, אפשר גם לפזר בה מעט פירורי לחם, לא חובה). מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ומפזרים למעלה את גבינת הפרמזן.
- אופים כ-30 דקות עד שפשטידת הפסטה מזהיבה.
עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"