מתכון של רותם ליברזון
כשר
זמן הכנה
180 דקות
זמן כולל
480 דקות
דרגת קושי
קשה
כמות מצרכים
17
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
ציר עוף:
1
ליטר
מים
5
כנפי עוף
וכמה גרונות של הודו
2
בצלים שלמים
1
כוס
גרגרי חומוס לא קלויים שהושרו בלילה
אפשר גם מקופסת שימורים
צרור
פטרוזיליה
1
כף
כורכום
מלח
קציצות חומוס, גונדי:
חצי
קילו
חזה עוף טחון
אפשר גם הודו וגם בקר
3
כוסות
קמח חומוס קלוי טחון דק
1
כפית גדושה
כמון
1
כף
כורכום
1
כף שטוחה
מלח
1
כפית גדושה
פלפל שחור טחון
6-8
גרגירים
גרגירי הל
(בערך כף שטוחה) מי שאוהב, יכול להוסיף עוד קצת
6
בצלים בינוניים
טחונים דק במעבד מזון עם המיץ שלהם
חצי
כוס
שמן
חצי
כוס
מים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

הכנת ציר העוף
מכינים ציר עוף מ- 5 כנפי עוף וכמה גרונות של הודו.
מוסיפים לסיר ליטר מים, 2 בצלים שלמים, כוס של גרגרי חומוס לא קלויים שהושרו בלילה (אפשר גם מקופסת שימורים) צרור של פטרוזיליה וכף של כורכום בסוף הבישול (בערך 40 דקות). מתבלים במלח.
מסננים את הירקות והעוף ומשאירים רק את המרק הצח והבצלים.
הכנת הגונדי, קציצות חומוס
מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות חוץ מהמים.
כשהתערובת מוכנה מוסיפים לאט אט את המים וממשיכים ללוש. התערובת אמורה להיות רכה ואוורירית אך מוצקה דיה כדי ליצור ממנה קציצות. אם היאא נוזלית יש להוסיף קמח חומוס. אם היא נוקשה מדי יש להוסיף מעט מים.
מניחים במקרר לפחות ל- 5 שעות. עדיפות ללילה שלם.
לתוך המרק המסונן קורצים כופתאות עגולות בגודל של כדור טניס.
חשוב שהסיר יהיה רחב ויכיל את הקציצות בקומה אחת. מביאים לרתיחה עדינה ומורידים לאש קטנה לעוד 45 דקות.
מגישים עם המרק לצד אורז לבן והמון ירק טרי כגון בזיליקום וטרגון או ללא המרק חם או קר.