אוכל
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
150 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
19
מצרכים
15
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
2
פרוסות
חלה לא טריה
ללא הקרום או רבע כוס פירורי לחם
1
ק"ג
בשר בקר (צוואר) טחון פעמיים
1
כף
רוטב עגבניות
1/4
כפית
אבקת סודה לשתיה
מלח
לפי הטעם
פלפל שחור
לפי הטעם
1/2
כפית
כמון
טחון
1
יחידה
בצל
קלוף ומגורר על פומפיה
1/3
כוס
עלי פטרוזיליה
קצוצים דק
2
יחידות
ביצים בינוניות
לתבשיל:
2
כפות
קמח
מלח
לפי הטעם
פלפל שחור
לפי הטעם
5
יחידות
כרעיים
מחולקים
שמן זית
5
יחידות
בצלצלי שאלוט
או בצלים רגילים קטנים מאוד, קלופים
3
יחידות
גזרים
קלופים ופרוסים
1/2
ראש
שיני שום קלופות
1/2
סלסלת
פטריות שמפניון
נקיות
700
גרם
תפוח אדמה
שלמים או חצויים
1/2 2
כוסות
ציר עוף
(או מים עם חצי כפית אבקת מרק עוף)
1/2
כוס
רוטב עגבניות
או יותר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. הקציצות: מרככים את החלה עם מעט מים בקערה, מפוררים אותה וסוחטים קלות מעודפי המים. שמים בקערה גדולה. אם משתמשים בפירורי לחם, פשוט שמים אותם בקערה.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מניחים בצד לחצי שעה.
  3. התבשיל: מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל ומגלגלים בתערובת את חלקי העוף, עד לציפוי. מנערים קלות.
  4. מחממים את השמן בסיר גדול שיוכל להכיל את כל המרכיבים בנוחות ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
  5. מוסיפים את השום והגזר, מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים את הכול עד להשחמה. מוציאים לקערה.
  6. מוסיפים שמן זית לסיר ומחממים אותו. מטגנים בו את העוף, עד שהוא בעל צבע שחום ויפה משני הצדדים, מוציאים ושומרים בצד.
  7. יוצרים קציצות מהתערובת שהכנו, ומטגנים גם אותן בסיר, עד להשחמה משני הצדדים.
  8. מחזירים את הירקות והעוף לסיר, מוסיפים את תפוחי האדמה ואת יתר המרכיבים. מתבלים, מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים 60-45 דקות, עד שתפוחי האדמה והעוף מוכנים.