לביבות תירס

המצרכים (ל-כ-16 לביבות):
3 כוסות גרגירי תירס קפואים 2 ביצים 1/2 כוס פירורי לחם 1/2 1 כוסות (כ-200 גר') גבינת מוצרלה, מגוררת חופן עירית, קצוצה גס מלח פלפל שחור גרוס לטיגון: שמן זית
1 צפייה בגלריה
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. ממלאים במים סיר בינוני, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים את גרגירי התירס במים הרותחים כ-3 דקות, עד שהם רכים. מעבירים למסננת ומצננים במשך כ-15 דקות.
  2. ‏מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון ומרסקים. מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הגרגירים השלמים, הביצים, פירורי הלחם, המוצרלה, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. ‏יוצרים מהתערובת לביבות בקוטר ‏6 ס"מ (כדאי לטגן קודם לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול).
  4. יוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס"מ למחבת ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את לביבות התירס בכמה מחזורים במשך 3-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
‏* אפשר לאחסן עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות או כדקה במיקרוגל.