לפעמים נוחתים עלינו אורחים או שאנחנו סתם משתוקקים לביס מתוק, אבל אין לנו זמן להיכנס למטבח ולטרוח - אז עכשיו יש פתרון גם לזה - שיטה מהירה להכנת עוגיות במיקרו.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
העוגיות אמנם יוצאות בהירות כי הן לא מקבלות צבע במיקרו, אבל הן נהדרות וטעימות והתוצאה היא עוגיות חמאה פריכות ומושלמות.
ויש לי עוד טיפ: אם תקפיאו את בצק העוגיות, ובכל פעם שיבואו אורחים תחתכו ממנו כמה עיגולים, תכניסו למיקרו לדקה וחצי וקיבלתם עוגיות חמאה טעימות וטריות.
ביניים
המצרכים (ל-12 עוגיות):
110 גר' (3/4 כוס) קמח לבן – אפשר להחליף בכל סוג אחר של קמח שרוצים
65 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
30 גר' (2 כפות) סוכר חום
20 גרם (כף + כפית) סוכר לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 ביצה טרופה
1/4 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 צפייה בגלריה
עוגיות חמאה
עוגיות חמאה
עוגיות חמאה
(צילום: אורן לוקסנבורג)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את החמאה עם הביצה והסוכרים במעבד מזון עד לקבלת מסה אחידה (אם אין מעבד מזון – אפשר לערבב את החומרים בקערה עם מטרפה).
  2. מוסיפים את כל שאר החומרים, ומערבבים שוב בפולסים עד שהבצק מתאחד.
  3. מעבירים לניילון נצמד ומגלגלים לנקניק בצק.
  4. מעבירים למקפיא ל-30 דקות (אפשר לשמור אותו עד חודשיים במקפיא ובכל פעם להכין עוגיות טריות).
  5. מוציאים את הבצק הקפוא ובעזרת סכין חדה פורסים לעיגולים בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  6. מניחים על גבי נייר אפייה, מפזרים קצת סוכר חום מעל כל עוגיה ומכניסים למיקרו.
  7. אופים במיקרו במשך דקה וחצי עד שתי דקות בעוצמה גבוהה (דקה וחצי תיתן עוגיות רכות יותר ושתי דקות יתנו עוגיות פריכות מאוד).
  8. מוציאים מהמיקרו, נותנים לעוגיות להתקרר כמה דקות ואפשר לאכול.