
עוגת שזיפים
(צילום: אורלי חרמש)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 26 ס"מ
לשזיפים:
5-6
יח'
שזיפים אדומים, מגולענים וחתוכים ל-6 פלחים
2
כפות
סוכר
1
כפית
תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
לבצק:
3/4
כוס
סוכר
2/3
כוס
פיסטוקים טריים, קלופים
150
גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4
כפית
מלח
3
יח'
ביצים בינוניות
1
גביע
שמנת חמוצה 15%
1/2 2
כוסות
קמח תופח
2
כפות
לקישוט: אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
שזופה וטעימה: עוגת שזיפים עם פיסטוקים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
- השזיפים: מערבבים את כל מרכיביהם בקערה ומניחים בצד.
- הבצק: שמים במעבד מזון את הסוכר והפיסטוקים (שומרים בצד 2 כפות, לקישוט) וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים לעבד עד להקרמה. מדי פעם מנקים את דפנות קערת המעבד.
- מוסיפים את הביצים, בזו אחר, ואת את השמנת ומעבדים לבלילה אחידה. עוצרים את פעולת המעבד ומוסיפים את הקמח. מעבדים קצרות בכמה פולסים, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. מסדרים את השזיפים על העוגה ויוצקים עליהם את הנוזלים שנותרו בקערה. קוצצים גס את הפיסטוקים ששמרנו בצד ומפזרים.
- אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שמחלצים מהתבנית. לפני ההגשה מפזרים על עוגת השזיפים אבקת סוכר (בימים חמים מומלץ לשמור אותה במקרר).





