אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
- השזיפים: מערבבים את כל מרכיביהם בקערה ומניחים בצד.
- הבצק: שמים במעבד מזון את הסוכר והפיסטוקים (שומרים בצד 2 כפות, לקישוט) וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים לעבד עד להקרמה. מדי פעם מנקים את דפנות קערת המעבד.
- מוסיפים את הביצים, בזו אחר, ואת את השמנת ומעבדים לבלילה אחידה. עוצרים את פעולת המעבד ומוסיפים את הקמח. מעבדים קצרות בכמה פולסים, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. מסדרים את השזיפים על העוגה ויוצקים עליהם את הנוזלים שנותרו בקערה. קוצצים גס את הפיסטוקים ששמרנו בצד ומפזרים.
- אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שמחלצים מהתבנית. לפני ההגשה מפזרים על עוגת השזיפים אבקת סוכר (בימים חמים מומלץ לשמור אותה במקרר).