עוגת שזיפים
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 26 ס"מ
לשזיפים:
5-6
יח'
שזיפים אדומים, מגולענים וחתוכים ל-6 פלחים
2
כפות
סוכר
1
כפית
תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
לבצק:
3/4
כוס
סוכר
2/3
כוס
פיסטוקים טריים, קלופים
150
גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4
כפית
מלח
3
יח'
ביצים בינוניות
1
גביע
שמנת חמוצה 15%
1/2 2
כוסות
קמח תופח
2
כפות
לקישוט: אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
  2. השזיפים: מערבבים את כל מרכיביהם בקערה ומניחים בצד.
  3. הבצק: שמים במעבד מזון את הסוכר והפיסטוקים (שומרים בצד 2 כפות, לקישוט) וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים לעבד עד להקרמה. מדי פעם מנקים את דפנות קערת המעבד.
  4. מוסיפים את הביצים, בזו אחר, ואת את השמנת ומעבדים לבלילה אחידה. עוצרים את פעולת המעבד ומוסיפים את הקמח. מעבדים קצרות בכמה פולסים, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  5. מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. מסדרים את השזיפים על העוגה ויוצקים עליהם את הנוזלים שנותרו בקערה. קוצצים גס את הפיסטוקים ששמרנו בצד ומפזרים.
  6. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שמחלצים מהתבנית. לפני ההגשה מפזרים על עוגת השזיפים אבקת סוכר (בימים חמים מומלץ לשמור אותה במקרר).