אורז לבן בלי כלום הוא קצת משעמם, לכן אני אוהבת לשלב אותו עם ירקות. בדרך כלל אני מאלתרת מנות ובמטבח המנה של האורז הכתום יצאה טעימה במיוחד. התוצאה של המתכון הזה היא אורז צבעוני וטעים עם קוביות בטטה, גזר ועדשים כתומות, שיוצא טעים, אוורירי וכמובן בריא. לפעמים כשבא לי יום כתום אני מכינה את האורז הזה שתמיד מצליח, כתוספת או כמנה עיקרית לצמחונים.
3 צפייה בגלריה
מתכוני אורז
מתכוני אורז
אורז עם תירס ואפונה בסגנון מקסיקני
(צילום: מירי צדוק)
בזמן האחרון גם החלטתי לאכול בריא והתוספת הכי טעימה שמצאתי לארוחות בבית היא אורז עם המון ירקות וכך נולד המתכון המקסיקני עם התירס והאפונה. ניסיתי לא מעט שילובים של אורז וירקות עד שגיליתי את המתכון הנפלא הזה, שאני גאה בו במיוחד כי הוא פשוט טעים - אורז עם המון המון ירקות שיוצא פשוט מושלם.
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:
יש כאן היום גם מתכון לאורז עם כרובית, שזה אורז נהדר שאני מכינה עם פרחי כרובית קטנים שאותם מטגנים יחד עם האורז עד שמתקבל אורז עשיר בטעמים, שהוא חגיגה לאוהבי הכרובית.

אורז עם בטטה וגזר

המצרכים:
1 כוס אורז בסמטי 2 כפות שמן (שמן קנולה, שמן זרעי ענבים) 1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות קטנות 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות 1/2 כוס עדשים כתומות שטופות 1 בצל גדול קצוץ 1 כפית מלח 1/2 כפית מחוקה כורכום 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 1 כוס מים מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט
3 צפייה בגלריה
מתכוני אורז
מתכוני אורז
(צילום: מירי צדוק)
אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את האורז ואת העדשים הכתומות ומסננים מנוזלים.
  2. קוצצים בטטה, גזר ובצל לקוביות קטנות.
  3. מחממים סיר רחב ומוסיפים שתי כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות.
  4. מוסיפים את הגזר והבטטה ומטגנים עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים את העדשים, האורז והתבלינים ומטגנים דקה.
  6. מוסיפים כוס וחצי מים ומכסים מיד את הסיר. מבשלים במשך 18 דקות, אפשר לקשט בפטרוזיליה קצוצה.

אורז עם תירס ואפונה בסגנון מקסיקני

המצרכים: 1 כוס אורז בסמטי 1/2 1 מים רותחים (עם אותו גודל כוס) 2-3 כפות שמן (אני אוהבת שמן זית אבל אפשר שמן נטרלי) 1 בצל לבן בינוני קצוץ לקוביות קטנות 1 כוס אפונה מוקפאת 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות 1 כוס תירס מוקפא 1 כף רסק עגבניות 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית צ'ילי או פפריקה חריפה (אופציונאלי) 1/2 - 1/4 כפית פלפל שחור 2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את האורז ומסננים.
  2. קוצצים בצל לבן לקוביות קטנות.
  3. קוצצים פלפל אדום לקוביות קטנות.
  4. מחממים שמן בסיר רחב וכשהשמן חם מוסיפים את הבצל, מטגנים דקה, מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים דקה, מוסיפים את הפלפל החתוך לקוביות ומטגנים דקה. לאחר מכן מוסיפים את האפונה, התירס והאורז.
  5. מערבבים טוב את הכל ומוספים 1 וחצי כוסות מים רותחים ותבלינים.
  6. כשהמים רותחים מכסים במכסה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 18 דקות בדיוק.
  7. לאחר מכן מכבים את האש, ממתינים 15 דקות כשהסיר סגור, פותחים את הסיר ומאווררים את האורז עם מזלג או כף עץ.
  8. מקשטים בבצל ירוק.
  9. גיוונים: אם רוצים להיות יותר אותנטיים אפשר להחליף את האפונה בשעועית אדומה מוקפאת או מקופסה. מי שאוהב חריף יכול להוסיף חצי צ'ילי קצוץ.

אורז עם כרובית

המצרכים: 1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים 1 כוס אורז בסמטי 1 בצל גדול קצוץ 1/2 1 כוסות מים רותחים 1 כפית קארי הודי 1/2 כפית כורכום 1 כפית מלח 3 כפות שמן זית
3 צפייה בגלריה
מתכוני אורז
מתכוני אורז
(צילום: מירי צדוק)
אופן ההכנה:
  1. מנקים היטב את הכרובית, אני משרה אותה במים עם כף חומץ ל- 10 דקות ואח"כ שוטפת.
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים הכי קטנים שאפשר, שוטפים היטב את האורז ומסננים.
  3. חותכים את הבצל לקוביות קטנות, מחממים שמן בסיר רחב עם תחתית כפולה ומוסיפים את הבצל.
  4. מאדים את הבצל כדקה ומוסיפים את הכרוביות. מטגנים עד 3 דקות, מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כדקה.
  5. מוסיפים תבלינים ומלח ואת המים הרותחים.
  6. מביאים לרתיחה שניה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-18 דקות.
  7. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 15 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים קלות עם מזלג.
המתכונים באדיבות מירי צדוק מבלוג הבישול והאפייה "עוגה לשבת"