אוכל
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
75 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
21
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית פיירקס 20X20 ס"מ
ענבים
לבלילה:
3
יח'
ביצים
70
גרם
סוכר
210
גרם
קמח רגיל
1
שקית
אבקת אפייה
1/2
אריזה
גבינת פילדלפיה או גבינה דומה (לא חייבים)
125
מ"ל
שמנת מתוקה
125
מ"ל
חלב אורז, שקדים או אחר
2
כפות
ליקר דובדבנית איכותי
1
כף
תמצית וניל
1
יח'
נקטרינה צהובה, פרוסה
1
יח'
שזיף אדום, פרוס
מעט קמח (לקימוח הפירות)
2
כפות
שקדים פרוסים
לעיטור:
אבקת סוכר
עלי נענע טרייה, קצוצים
לקצפת:
125
מ"ל
שמנת מתוקה
125
מ"ל
חלב אורז, שקדים או אחר
2
כפות
ליקר דובדבנית איכותי
1
כף
תמצית וניל
4
כפות
אבקת פודינג וניל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  2. טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, הקמח, אבקת האפייה וגבינת פילדלפיה.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את השמנת עם החלב, הליקר והווניל. אפשר להכפיל כמויות, לטרוף הכל יחד ולשמור מחצית מהבלילה לקצפת (ראו בהמשך המתכון). מאחדים את הבלילה עם תערובת הביצים והקמח, עד לקבלת מרקם נוזלי-סמיך של פנקייק.
  4. מערבבים את הפירות הפרוסים עם מעט קמח. יוצקים את הבלילה לתבנית או למחבת שמתאימה לתנור ומפזרים מעליה את הפירות ואת פרוסות השקדים.
  5. אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי מבלילה. מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומפזרים עלי נענע.
  6. הקצפת: מוסיפים לבלילת השמנת והחלב את הפודינג ומקציפים למרקם רך ויציב.