מתכונים חמוצי פאקוס
כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
0 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לפני שמכינים כדאי לדעת שהכמות הנדרשת של הפאקוס, המלח והמים תלויה בגודל הצנצנת. כמו כן לכל כוס מים להוסיף יש להוסיף 1 כפית גדושה של מלח גס
5-6
יח'
פאקוס
4
יח'
שיני שום, לא קלופים
ענפי זותא לבנה, שמיר או נענע טריים
3
יח'
פלפלי שאטה חריפים
2-3
כפיות
גדושות מלח גס
4
יח'
עלי דפנה
2
כפות
חומץ
מים ע"פ הצורך
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים צנצנת עם מכסה תואם, שוטפים ומייבשים היטב.
  2. שוטפים את הפאקוסים, פורסים אותם לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודל הצנצנת ומסדרים אותם בתוכה.
  3. דוחפים בין הפאקוסים את ענפי הזותא, השום והפלפלים.
  4. מפזרים את המלח, ממלאים את הצנצנת במים, סוגרים, מנערים ופותחים שוב.
  5. מוסיפים את עלי הדפנה ואת החומץ. סוגרים את המכסה ומעמידים על צלוחית במקום מוצל במטבח.
  6. לאחר יום פותחים, מוסיפים פקוס פרוס נוסף מתחת לעלי הדפנה, סוגרים ושומרים על השיש עד שמוכן.
  7. לאחר שלושה ימים זה מוכן. מכאן ואילך מאחסנים במקרר.