אופן ההכנה:
- מכינים צנצנת עם מכסה תואם, שוטפים ומייבשים היטב.
- שוטפים את הפאקוסים, פורסים אותם לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודל הצנצנת ומסדרים אותם בתוכה.
- דוחפים בין הפאקוסים את ענפי הזותא, השום והפלפלים.
- מפזרים את המלח, ממלאים את הצנצנת במים, סוגרים, מנערים ופותחים שוב.
- מוסיפים את עלי הדפנה ואת החומץ. סוגרים את המכסה ומעמידים על צלוחית במקום מוצל במטבח.
- לאחר יום פותחים, מוסיפים פקוס פרוס נוסף מתחת לעלי הדפנה, סוגרים ושומרים על השיש עד שמוכן.
- לאחר שלושה ימים זה מוכן. מכאן ואילך מאחסנים במקרר.