
מתכונים חמוצי פאקוס
(צילום: דינה משה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לפני שמכינים כדאי לדעת שהכמות הנדרשת של הפאקוס, המלח והמים תלויה בגודל הצנצנת. כמו כן לכל כוס מים להוסיף יש להוסיף 1 כפית גדושה של מלח גס
5-6
יח'
פאקוס
4
יח'
שיני שום, לא קלופים
ענפי זותא לבנה, שמיר או נענע טריים
3
יח'
פלפלי שאטה חריפים
2-3
כפיות
גדושות מלח גס
4
יח'
עלי דפנה
2
כפות
חומץ
מים ע"פ הצורך
:רשימת קניות עבור המתכון
איך מכינים פאקוס מוחמץ?
אופן ההכנה:
- מכינים צנצנת עם מכסה תואם, שוטפים ומייבשים היטב.
- שוטפים את הפאקוסים, פורסים אותם לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודל הצנצנת ומסדרים אותם בתוכה.
- דוחפים בין הפאקוסים את ענפי הזותא, השום והפלפלים.
- מפזרים את המלח, ממלאים את הצנצנת במים, סוגרים, מנערים ופותחים שוב.
- מוסיפים את עלי הדפנה ואת החומץ. סוגרים את המכסה ומעמידים על צלוחית במקום מוצל במטבח.
- לאחר יום פותחים, מוסיפים פקוס פרוס נוסף מתחת לעלי הדפנה, סוגרים ושומרים על השיש עד שמוכן.
- לאחר שלושה ימים זה מוכן. מכאן ואילך מאחסנים במקרר.





