תבשיל עוף עם זיתים ותפוחי אדמה
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
כפות
שמן זית
12
יח'
שוקי עוף
6
יח'
תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
שיניים מ-1 ראש שום, קלופות
1/2 1
כוסות
זיתים שחורים (מהסוג המקומט‭,(‬ מגולענים
עלים מ-‭5-4‬ גבעולי תימין טרי
2
כוסות
יין לבן
2
כפות
חומץ בלסמי
3
כפות
דבש
מלח
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים, עד שהן משחימות. מוציאים אותן מהסיר.
  2. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ושיני השום, ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את שוקי העוף, הזיתים, עלי התימין, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. שמים בקערה את היין, החומץ הבלסמי והדבש, מערבבים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים במשך שעה. מגישים.