אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה קמח, סוכר, סוכר וניל וקצת מלח.
- מוסיפים את הביצים והאשל, ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה דביקה.
- מחממים את השמן בסיר קטן ועמוק. יוצרים בעזרת שתי כפות סופגניות עגולות (התהליך דורש מיומנות, ייתכן ובהתחלה ייצאו לכם סופגניות בצורות משונות, אל דאגה, הן גם טעימות).
- מטגנים את הסופגניות משני צדדים על להבה בינונית, כשלוש-ארבע דקות. חשוב מאוד שהשמן יהיה חם, אבל לא חם מידי, אחרת הסופגניות יהיו מוכנות מבחוץ אבל לא עשויות מבפנים.
- מוציאים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג.
- מעבירים את ריבת התות למזרק (אם היא קשה מדי אפשר לחמם אותה מספר שניות במיקרוגל), ומזריקים ריבה לכל סופגניה.
- בוזקים בנדיבות אבקת סוכר מעל, ומגישים.