בְּלוּמֶנְקוֹהל זוּפֶּה - מרק כרובית
אופן ההכנה:
- שוטפים את הכרובית היטב, מסירים את הגבעול והעלים ומכניסים לסיר רק את הפרחים.
- מבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם מים עד שהיא רכה, אבל לא רכה מדי.
- מסננים את הכרובית מהמים, מעבירים לצלחת ומועכים למחית. מנקים ומייבשים את הסיר.
- ממיסים חמאה בסיר, על להבה נמוכה.
- מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד שנוצרת רביכה.
- מוסיפים את הכרובית והפטרוזיליה, מערבבים ומוסיפים את נוזל המרק. אם הנוזל הוא מים, מכניסים גם אבקת מרק בשראו עוף. מערבבים מדי פעם עד שהמרק רותח.
- כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה מכסים את הסיר ומבשלים 15-20 דקות.
- מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים 5 דקות נוספות.
קָלְבְּס בְּרָטֶן - חזה בקר מבושל
אופן ההכנה:
- שוטפים את הבשר ומכניסים אותו לסיר עם מים ומלח, מרתיחים. מסירים את הקצף שנוצר על המים, עד שהמים נקיים.
- מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה עד שעה על להבה נמוכה.
- מוסיפים את הירקות לתבשיל הבשר. מוסיפים עלה דפנה, פלפל שחור ופלפל אנגלי. מערבבים ומבשלים במשך שעה, על הלהבה הכי קטנה. מצננים.
- חותכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומעבירים את הבשר לצלחת הגשה.
- מניחים על צלחת הבשר את המלפפון החמוץ.
- מסדרים את הירקות המסוננים בצד הצלחת ויוצקים מעליהם ארבע כפות מרוטב הבישול.
- מגישים עם תרד מוקרם או אפונה ירוקה.
הוֹנִיג גְּוִירְצְקוּכֶן - עוגת דבש ותבלינים
אופן ההכנה:
- מניחים נייר אפייה בתבנית בגודל 30×20 ס"מ, משמנים ומקמחים אותו.
- מחממים תנור אפייה לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערת המערבל את כל המצרכים לעוגה, עד שהתערובת אחידה וללא גושים. מעבירים את התערובת לתבנית.
- מברישים על העוגה ביצה טרופה ואופים למשך 20-30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ הננעץ בעוגה, יוצא יבש.
- טיפ: אפשר לאפות בצורת דובשניות: מזלפים את הבצק או משתמשים בשתי כפיות - לוקחים תערובת ומורידים בעזרת כפית שנייה לתבנית. אופים 15-20 דקות ,עד שהן מוכנות. ניתן לצפות בציפוי מבריק.
המתכונים מתוך הספר "מטבח וינאי", באדיבות לוח השנה 2023-2024 של ארגון יוצאי מרכז אירופה