בְּלוּמֶנְקוֹהל זוּפֶּה - מרק כרובית

מטבח וינאי
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יח'
כרובית גדולה
100
גר'
חמאה
90
גר'
קמח
6 כפות שטוחות
2
ליטר
מרק בשר או עוף, צלול
או 2 ליטר מים + 2 כפות אבקת מרק
1
כפית
פלפל לבן
1
כף
מלח
1/2
צרור
פטרוזיליה, קצוצה דק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את הכרובית היטב, מסירים את הגבעול והעלים ומכניסים לסיר רק את הפרחים.
  2. מבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם מים עד שהיא רכה, אבל לא רכה מדי.
  3. מסננים את הכרובית מהמים, מעבירים לצלחת ומועכים למחית. מנקים ומייבשים את הסיר.
  4. ממיסים חמאה בסיר, על להבה נמוכה.
  5. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד שנוצרת רביכה.
  6. מוסיפים את הכרובית והפטרוזיליה, מערבבים ומוסיפים את נוזל המרק. אם הנוזל הוא מים, מכניסים גם אבקת מרק בשראו עוף. מערבבים מדי פעם עד שהמרק רותח.
  7. כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה מכסים את הסיר ומבשלים 15-20 דקות.
  8. מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים 5 דקות נוספות. 

קָלְבְּס בְּרָטֶן - חזה בקר מבושל

מטבח וינאי
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 1
ליטר
מים
2
כפיות
מלח
1/2 1
ק"ג
חזה בקר (טפלשפיץ)
2
יח'
כרשה, רק החלק הלבן
4
גבעולי סלרי, חתוכים לרצועות
2
גזרים גדולים, חתוכים למקלות
1
בצל יבש, פרוס לטבעות
1
עלה דפנה
6
גרגרים
פלפל שחור
4
גרגרים
פלפל אנגלי
1/2
צרור
פטרוזיליה, קשור בחוט כותנה
3
יח'
מלפפון חמוץ
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את הבשר ומכניסים אותו לסיר עם מים ומלח, מרתיחים. מסירים את הקצף שנוצר על המים, עד שהמים נקיים.
  2. מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה עד שעה על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים את הירקות לתבשיל הבשר. מוסיפים עלה דפנה, פלפל שחור ופלפל אנגלי. מערבבים ומבשלים במשך שעה, על הלהבה הכי קטנה. מצננים.
  4. חותכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומעבירים את הבשר לצלחת הגשה.
  5. מניחים על צלחת הבשר את המלפפון החמוץ.
  6. מסדרים את הירקות המסוננים בצד הצלחת ויוצקים מעליהם ארבע כפות מרוטב הבישול.
  7. מגישים עם תרד מוקרם או אפונה ירוקה.

הוֹנִיג גְּוִירְצְקוּכֶן - עוגת דבש ותבלינים

מטבח וינאי
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לעוגה:
280
גר'
קמח
2 כוסות
1
שקית
אבקת אפייה
1/2
כפית
סודה לשתייה
180
גר'
סוכר
כמעט 1 כוס
2
יח'
ביצים
80
גר'
חמאה רכה
80
גר'
דבש
4 כפות
1/4
כפית
קינמון טחון
1/4
כפית
אבקת ציפורן
מעט
חמאה לשימון התבנית
1
כף
קמח, לפיזור על התבנית
1
יח'
ביצה טרופה
לציפוי:
1/2 1
כוס
אבקת סוכר
1/2 2
כפות
חלב
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מניחים נייר אפייה בתבנית בגודל 30×20 ס"מ, משמנים ומקמחים אותו.
  2. מחממים תנור אפייה לחום של 180 מעלות.
  3. מערבבים בקערת המערבל את כל המצרכים לעוגה, עד שהתערובת אחידה וללא גושים. מעבירים את התערובת לתבנית.
  4. מברישים על העוגה ביצה טרופה ואופים למשך 20-30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ הננעץ בעוגה, יוצא יבש.
  5. טיפ: אפשר לאפות בצורת דובשניות: מזלפים את הבצק או משתמשים בשתי כפיות - לוקחים תערובת ומורידים בעזרת כפית שנייה לתבנית. אופים 15-20 דקות ,עד שהן מוכנות. ניתן לצפות בציפוי מבריק.
המתכונים מתוך הספר "מטבח וינאי", באדיבות לוח השנה 2023-2024 של ארגון יוצאי מרכז אירופה