אופן ההכנה:
- שאנטי הקרמל: מביאים לרתיחה את השמנת. יוצקים אותה על השוקולד וריבת החלב ומחכים כדקה. מערבבים לקבלת תערובת חלקה. מכסים ומצננים במקרר במשך הלילה.
- קרם הפרלינה: מערבבים בקערה את השוקולד והפרלינה.
- מרתיחה את השמנת (1) ויוצקים אותה על השוקולד. מחכים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה.
- ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים אותו לתערובת. טורפים עד שהוא נמס לחלוטין. מצננים היטב.
- מקציפים את השמנת (2) לקצפת במרקם יוגורט ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת קרם אחיד.
- עוגת הדבש: מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
- שמים בסיר את המים ואת השמן ומחממים קלות. מסירים מן האש ומוסיפים את הדבש ואת הריבה. מערבבים לתערובת חלקה ומניחים בצד.
- מקציפים במיקסר את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
- מערבבים את הקמח עם אבקת הסודה לשתייה, אבקת האפייה, הקינמון והציפורן ומנפים את הכול יחד. מקפלים פנימה לסירוגין את בלילת השמן והדבש ואת תערובת הקמח, עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים לתבנית ואופים כ-15 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה, יוצא יבש. מצננים.
- ההרכבה: קורצים שני עיגולים בגודל כלי ההגשה. מניחים בתחתית את העיגול ראשון ומשטחים עליו מחצית מקרם הפרלינה. מזלפים מעל מחצית משאנטי הקרמל.
- חוזרים על השכבות ומעטרים באגוזי לוז קלויים מלמעלה.