מתכונים קציצות קינואה עם מנגולד
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
75 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מתכונים קציצות קינואה עם מנגולד
(צילום: מירי צדוק)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
קינואה, מבושלת (ראו הוראות למטה)
2
חבילות
עלי מנגולד
1/2
כוס
פירורי לחם
3
יחידות
ביצים או 180 מ"ל טחינה מוכנה
2
יחידות
שיני שום, כתושות
1
כפית
מלח
1/4
כפית
פלפל שחור
קורט
אגוז מוסקט
1
יחידה
בצל סגול קטן פרוס לטבעות (לקישוט)
מעט
שמן זית (להברשה)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הקינואה: שוטפים היטב 1 כוס קינואה לא מובשלת ושמים בסיר עם 1/2 1 כוסות מים, מכסים ומבשלים 15 דקות. מכבים את האש ומחכים 15 דקות לפני שפותחים ומאווררים. מצננים לחלוטין לפני השימוש. הכמות הזאת מניבה יותר קינואה מהדרוש, אפשר להשתמש בשאריות לסלטים או לתבל ולאכול כתוספת.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. שוטפים את המנגולד, מורידים את הגבעולים וחולטים את העלים במים רותחים למשך 3 דקות, מוציאים מהמים, מסננים, וקוצצים דק.
  4. מערבבים 1 כוס קינואה מבושלת עם יתר המרכיבים, למעט הבצל, עד אשר נוצרת תערובת אחידה הדומה לבצק. יוצרים מהתערובת קציצות ומסדרים אותן בתבנית.
  5. פורסים את הבצל לטבעות, ומסדרים אותן על הקציצות, לוחצים קלות, כדי לטביע אותן. מברישים בשמן זית ואופים 25 דקות.