מסתובבים בינינו כל מיני אנשים שאוהבים את הקיץ. אני לא מבין את זה. כשחם לי אני סובל. אני עצבני. אני רוצה לנעול את עצמי במקפיא. אפילו לאפות לא תמיד יש לי חשק. אבל אם כבר אני אופה זה חייב להיות משהו קליל, גם לאכילה וגם לאפייה. העוגה הזאת עונה על הדרישה בול, ויש גם בונוס - היא הולכת ממש טוב עם גלידה.
בעוגה יש כמות גדולה של פולנטה ותוכלו למצוא בפנים גם חתיכות אגסים. אחרי האפייה מספיגים אותה בסירופ מתובל בהל, ומתקבלת עוגה ריחנית ומעולה.
אוכל
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 22 ס"מ
לעוגה:
1/2
כוס
שמנת מתוקה להקצפה
2
יח'
ביצים בגודל L
140
גרם
חמאה
2
כפות
מיץ לימון
1
יח'
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1/4 1
כוסות
קמח
85
גר'
פולנטה
1/2 כוס + 1 כף
2
כפיות
אבקת אפייה
1/4
כפית
אבקת סודה לשתייה
3/4
כוס
+ כף (175 גרם) סוכר
1/2
כפית
מלח
2
יח'
אגסים בשלים, חתוכים לקוביות בגודל 1.5-1 ס"מ
לסירופ:
1/3
כוס
מים
1/4
כוס
סוכר
1
כפית
גדושה הל טחון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה.
  2. ממיסים את החמאה ומניחים אותה בצד לצינון.
  3. מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, הביצים, החמאה, מיץ הלימון וקליפת הלימון.
  4. מערבבים בקערה נוספת את שאר המרכיבים, למעט האגסים, ומוסיפים לקערה הראשונה. מערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. מוסיפים את האגסים ומערבבים בתנועות קיפול, עד שהם נטמעים בבלילה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  7. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה-שתיים. מסננים.
  8. יוצקים את הסירופ על עוגת הפולנטה בעודה חמה ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שפורסים אותה. מומלץ להגיש את העוגה בליווי קצפת רכה, גלידת וניל או שמנת חמוצה.