
מתכונים עוגת דבש וקפה
(צילום: יסכה עטון)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יח'
תבנית בקוטר 20 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
3
כוסות
קמח
1/2 1
כפיות
שטוחות אבקת אפייה
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
1
כוס
סוכר חום
1/2
כוס
סוכר לבן
1
כפית
נס קפה / קפה נמס
2
כפיות
קינמון טחון
3
יח'
ביצים
2
כוסות
חלב רותח או מיץ תפוזים
70
גרם
חמאה רכה
3
כפות
דבש
לקישוט:
15
גרם
חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר
6
כפות
אבקת סוכר
1
כף
חלב / חלב צמחי
1/2
כוס
שקדים פרוסים, קלויים עד להזהבה
:רשימת קניות עבור המתכון
תתעוררו: עוגה קלה ונהדרת עם דבש וקפה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית.
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה, הסוכר החום והלבן, הקפה והקינמון, עד לקבלת תערובת אחידה.
- טורפים בקערה את הביצים עם החלב, החמאה והדבש. מאחדים בין תערובת היבשים לתערובת הרטובה ומעבירים לתבנית. אופים 35 דקות או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי. מצננים.
- הקישוט: מערבבים יחד את החמאה, אבקת הסוכר והחלב, עד לקבלת תערובת חלקה. מזלפים מעל העוגה ומפזרים שקדים.