פוקצ'ה עם ירקות
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
15
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
הבצק:
1
כפית
שמרים יבשים
1/2
כפית
סוכר
3/4 3
כוסות
קמח
3
כפות
שמן
1
כוס
מים פושרים
1
כפית
מלח
המלית:
4
כפות
שמן זית
1
יחידה
בצל גדול, קצוץ גס
1
יחידה
חציל בינוני, שטוף וחתוך גס (עם הקליפה)
1
יחידה
פלפל אדום גדול, פרוס לרצועות
5
יחידות
שיני שום, קצוצות גס
10
יחידות
עגבניות שרי חצויות
1/2
כפית
בזיליקום יבש
1/2
כפית
פתיתי צ'ילי גרוס (לא חייבים)
1
כפית
מלח גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מערבבים יחד את השמרים, הסוכר והקמח. מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים. יוצקים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד להיווצרות בצק רך ונוח לעבודה, אך לא דביק.
  2. מקמחים שקית גדולה, מכניסים לתוכה את הבצק וסוגרים (משאירים לבצק הרבה מקום לתפוח). מניחים במקום חמים למשך שעה, או עד להכפלת הנפח.
  3. מכינים את המלית - מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את החצילים, מערבבים ומטגנים שלוש דקות על להבה נמוכה.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומטגנים 5 דקות. מכבים את הלהבה ומצננים. אפשר להכין את המלית יום לפני האפייה ולשמור אותה במקרר.
  5. מחממים את התנור ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית או תבניות בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי לאליפסה. יוצרים שוליים ומורחים את כל הבצק במעט שמן. מעבירים מחצית מהמלית למרכז כל פוקצ'ה ומשטחים אותה לשכבה אחידה. מניחים לרבע שעה בצד.
  6. אופים כ-20 דקות עד להזהבה יפה של השוליים (כדאי לבדוק שתחתית הבצק מוכנה גם כן לפני שמוציאים). מגישים חם.