אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מערבבים יחד את השמרים, הסוכר והקמח. מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים. יוצקים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד להיווצרות בצק רך ונוח לעבודה, אך לא דביק.
- מקמחים שקית גדולה, מכניסים לתוכה את הבצק וסוגרים (משאירים לבצק הרבה מקום לתפוח). מניחים במקום חמים למשך שעה, או עד להכפלת הנפח.
- מכינים את המלית - מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את החצילים, מערבבים ומטגנים שלוש דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומטגנים 5 דקות. מכבים את הלהבה ומצננים. אפשר להכין את המלית יום לפני האפייה ולשמור אותה במקרר.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית או תבניות בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי לאליפסה. יוצרים שוליים ומורחים את כל הבצק במעט שמן. מעבירים מחצית מהמלית למרכז כל פוקצ'ה ומשטחים אותה לשכבה אחידה. מניחים לרבע שעה בצד.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה יפה של השוליים (כדאי לבדוק שתחתית הבצק מוכנה גם כן לפני שמוציאים). מגישים חם.